
Στα 97,67 δισ. ευρώ αυξήθηκε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ το 2010
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδόν διπλασιάστηκε το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Κωστούλας Γεώργιος
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδόν διπλασιάστηκε το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος αργά την Δευτέρα.
Τα δάνεια σε ευρώ προς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ζώνης ευρώ διαμορφώθηκαν στα 97,67 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου, έναντι 49,7 δισ. ευρώ στις αρχές της περασμένης χρονιάς.
Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά, λόγω της κρίσης χρέους στη χώρα και στηρίζονται στην ΕΚΤ για την χρηματοδότησή τους.
Στα τέλη Νοεμβρίου, η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ είχε διαμορφωθεί στα 95,05 δισ. ευρώ.
H Εθνική Τράπεζα και η Eurobank έχουν πρόσφατα ανοίξει πιστωτικές γραμμές με ξένες τράπεζες.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ σκαρφάλωσαν στα 137,7 δισ. ευρώ στα τέλη του 2010, από 162 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η απόφαση της EPPO αποδεικνύει πως το σκάνδαλο ήταν γαλάζιο – Μετά την ύβρη έρχεται η νέμεσις
- Ο Άρης Betsson και ο Παναθηναϊκός συμφώνησαν προφορικά για Τολιόπουλο
- Άργος: Θρήνος στην κηδεία του 20χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών
- Δήμος Λήμνου: Aνάδειξη του Γεωτόπου Φαλακρού
- Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Με δάκρυα αποχαιρέτησε τη Μάρω Κοντού στο τέλος της παράστασης του
- Βρετανία: Το Λονδίνο ξεκινά έρευνα για το TikTok με στόχο την προστασία των παιδιών