Στα 97,67 δισ. ευρώ αυξήθηκε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ το 2010
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδόν διπλασιάστηκε το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Κωστούλας Γεώργιος
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδόν διπλασιάστηκε το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος αργά την Δευτέρα.
Τα δάνεια σε ευρώ προς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ζώνης ευρώ διαμορφώθηκαν στα 97,67 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου, έναντι 49,7 δισ. ευρώ στις αρχές της περασμένης χρονιάς.
Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά, λόγω της κρίσης χρέους στη χώρα και στηρίζονται στην ΕΚΤ για την χρηματοδότησή τους.
Στα τέλη Νοεμβρίου, η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ είχε διαμορφωθεί στα 95,05 δισ. ευρώ.
H Εθνική Τράπεζα και η Eurobank έχουν πρόσφατα ανοίξει πιστωτικές γραμμές με ξένες τράπεζες.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ σκαρφάλωσαν στα 137,7 δισ. ευρώ στα τέλη του 2010, από 162 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
- Greece Extends Deadlines for Home Energy Upgrade Schemes
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442