Ρυζόγαλο (μερίδες έξι)

Υλικά

-4 φλιτζάνια γάλα (0,5% λιπαρά)
-1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
-4 κουταλάκια της σούπας ζάχαρη
-Κανέλα σκόνη κατά βούληση
-1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
-1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση

Βράζετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ρύζι πλυμένο και
αφήνετε να βράσει καλά για 20-25 λεπτά. Οταν είναι έτοιμο, διαλύετε το κορνφλάουρ
με λίγο γάλα, το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το ρύζι ανακατεύοντας αργά. Βάζετε
και τη ζάχαρη και το αφήνετε να πάρει μία, δύο βράσεις. Το αποσύρετε από τη
φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια ανακατεύοντας. Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε έξι
μπολ και το πασπαλίζετε με κανέλα. Τρώγεται δροσερό.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 174
Πρωτεΐνες 7,7gr
Λίπος 0,5gr
Υδατάνθρακες 34,7gr
Χοληστερίνη 3mg

health.in.gr