Μανιτάρια γιαχνί (μερίδες έξι)

Υλικά

– 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
– 400 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
– 300 γρ. ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
– ½ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδo
– 2 φύλλα δάφνη
-1 κοφτή κουταλιά αλάτι
– 1 κουταλιά γλυκού άσπρο πιπέρι
-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα μαραίνετε το κρεμμύδι με το λάδι για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια
φωτιά. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα στα δύο και ανακατεύετε για 5 ακόμη λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι,
τη δάφνη και λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 1 περίπου ώρα προσέχοντας
να μην τελειώσει το ζουμί τους.

Σύσταση μίας μερίδας
Θερμίδες 180
Πρωτεΐνες 6,2gr
Λίπος 10,2gr
Υδατάνθρακες 15,6gr
Χοληστερίνη 0mg

health.in.gr