Με κουπόνια οι σπουδές σε δημόσια ή ιδιωτικά μεταλυκειακά εκπαιδευτήρια
«Κουπόνια» για σπουδές σε δημόσια ή ιδιωτικά μεταλυκειακά εκπαιδευτήρια, προγράμματα επιχειρηματικότητας, αλλά και σύνδεση των σχολείων με την τοπική κοινωνία, περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη Δια Βίου Εκπαίδευση. Έτσι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στη διάρκεια της ζωής τους, με την έκδοση επιταγών για σπουδές στην αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση.
Παπαματθαίου Μάρνυ
«Κουπόνια» για σπουδές σε δημόσια ή ιδιωτικά μεταλυκειακά εκπαιδευτήρια, προγράμματα επιχειρηματικότητας, αλλά και σύνδεση των σχολείων με την τοπική κοινωνία, περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Δια Βίου Εκπαίδευση.
Έτσι, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στη διάρκεια της ζωής τους, με την έκδοση επιταγών (vouchers) για σπουδές στην αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Οι επιταγές αυτές θα εκδίδονται με κριτήριο το ετήσιο εισόδημα των υποψηφίων. Οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το ποσό που θα εκδίδεται στο όνομά τους ώστε να σπουδάσουν σε Ίδρυμα της επιλογής τους, είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο.
Ακόμη, οι νέοι απόφοιτοι λυκείου, ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ θα μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα κατάρτισης που θα αναπτύσσουν από κοινού οι επιχειρήσεις και το Δίκτυο Δια Βίου Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας. Έτσι, θα αποκτούν γνώσεις, θα κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και ένα ποσοστό από αυτούς θα προσλαμβάνεται για ένα χρονικό διάστημα «μαθητείας».
Θα δοθούν, επίσης, υποτροφίες σε νέους και νέες που έχουν εισαχθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και θα δοθεί προτεραιότητα εισαγωγής στα δημόσια ΙΕΚ σε σπουδαστές με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
Τέλος, θα ισχύσει ο θεσμός του Μέντορα και για την υποστήριξη φοιτητών που πραγματοποιούν εργασίες σχετικές με θέματα επιχειρηματικότητας. Το υπουργείο, μάλιστα, μελετάει και την ανάπτυξη του θεσμού της χορηγίας για τη στήριξη επιχειρήσεων νέων επιστημόνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυπριακό: Τον διορισμό ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ προαναγγέλλει η φον ντερ Λάιεν κάνοντας λόγο για νέα δυναμική
- Ιράν: Σειρήνες ήχησαν στο Μπαχρέιν
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με drones
- Κύπρος: Το προσχέδιο Ολγκίν για λύση του Κυπριακού αποκαλύπτει η Independent
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442