Κυριακή 10 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
in.gr

Η Κίνα «διατεθειμένη να αυξήσει» το πακέτο χρηματοδότησης της ελληνικής ναυτιλίας

«Η Κίνα είναι διατεθειμένη να αυξήσει κατά πολύ το 'πακέτο' των 5 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο Κινέζος πρωθυπουργός κ. Τζιαμπάο παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου τον περασμένο Οκτώβριο» δήλωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης μετά τον κύκλο των επαφών του στην Κίνα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Κοσβανής Χρήστος

«Η Κίνα είναι διατεθειμένη να αυξήσει κατά πολύ το ‘πακέτο’ των 5 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο Κινέζος πρωθυπουργός κ. Τζιαμπάο παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου τον περασμένο Οκτώβριο» δήλωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης μετά τον κύκλο των επαφών του στην Κίνα.

Το «πακέτο» περιλαμβάνει εγγυήσεις δανείων προς τον ελληνικό εφοπλισμό. Όπως πρόσθεσε ο κ. Διαμαντίδης υπάρτχει καλή διάθεση από κινεζικής πλευράς, όπως φάνηκε και από τις συζητήσεις που είχε με τους επικεφαλείς των μεγαλύτερων τραπεζών της Κίνας, για το πώς θα υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση.

«Εναπόκειται τώρα στους ενδιαφερόμενους και τους τραπεζίτες να βρούνε το πλαίσιο της συνεργασίας τους» συμπλήρωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων .

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 10 Μαϊου 2026
Cookies