Τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος επεξεργάζεται η ΝΔ
Θεματικές ενότητες για τις προτάσεις της ΝΔ σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς και η σύσταση πέντε υποεπιτροπών, αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Θεματικές ενότητες για τις προτάσεις της ΝΔ σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς και η σύσταση πέντε υποεπιτροπών, αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Η πρώτη υποεπιτροπή θα έχει αντικείμενό της, τις διατάξεις που αφορούν στα ζητήματα της διαφάνειας του δημόσιου βίου, σε σχέση ιδίως με τη λειτουργία και τα οικονομικά των κομμάτων, των οργάνων του Πολιτεύματος και των – αιρετών και μη – εκπροσώπων της Πολιτείας.
Η δεύτερη υποεπιτροπή θα επεξεργασθεί τις διατάξεις που αφορούν στη λειτουργία των θεσμών. Ειδικά για τη Δικαιοσύνη, τη δικαστική εξουσία και την εκλογή των επικεφαλής της. Για την ταχύτερη και αποδοτικότερη απονομή της Δικαιοσύνης, θα δημιουργηθεί ξεχωριστή ομάδα εργασίας.
Η τρίτη υποεπιτροπή θα έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία των διατάξεων, που διέπουν τα ατομικά δικαιώματα και την αποτελεσματική προστασία τους. Ειδικά για τα ζωτικής σημασίας θέματα της Παιδείας και του Περιβάλλοντος θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές ομάδες εργασίας.
Η τέταρτη υποεπιτροπή θα επεξεργασθεί τις διατάξεις που αφορούν στην οικονομία και τις παραγωγικές δραστηριότητες, σε συνδυασμό με την κατοχύρωση και την ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου του κράτους.
Η πέμπτη υποεπιτροπή θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τον εκλογικό νόμο, τις εκλογικές περιφέρειες και τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος, με την ψήφο των Ελλήνων ομογενών, όπως το έχει ήδη δηλώσει ο κ. Σαμαράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σνα Ντιέγκο: Βίντεο με 17χρονο που πήδηξε από γκρεμό έσκασε σε βράχο και κατέληξε στη θάλασσα [σκληρές εικόνες]
- «Με αυτό σκότωσα τον Βίκτορ Χάρα»: Πώς ένα έγκλημα της χούντας του Πινοσέτ στοίχειωσε τη Χιλή για μισό αιώνα
- Η ύβρις του Κρίστοφερ Νόλαν
- Σκύλος και υψηλές θερμοκρασίες: 6+1 ερωτήσεις και οι «καυτές» απαντήσεις τους που οφείλετε να γνωρίζετε
- Οι πρώτες 24 ώρες του Αντετοκούνμπο στο Μαϊάμι: Η φωτογραφία στο άγαλμα του Γουέιντ και οι συναντήσεις με Σπόελστρα, Ράιλι (vid)
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος ΙΑ’)
- Οι πυρκαγιές στην Ευρώπη μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες – Αγώνας δρόμου πριν τον νέο καύσωνα
- Ο αγώνας εναντίον του AIDS διατρέχει σοβαρό κίνδυνο – Οι χρηματοδοτήσεις μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο πέρσι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)








![Σνα Ντιέγκο: Βίντεο με 17χρονο που πήδηξε από γκρεμό έσκασε σε βράχο και κατέληξε στη θάλασσα [σκληρές εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-429-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442