Τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος επεξεργάζεται η ΝΔ
Θεματικές ενότητες για τις προτάσεις της ΝΔ σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς και η σύσταση πέντε υποεπιτροπών, αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Θεματικές ενότητες για τις προτάσεις της ΝΔ σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς και η σύσταση πέντε υποεπιτροπών, αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Η πρώτη υποεπιτροπή θα έχει αντικείμενό της, τις διατάξεις που αφορούν στα ζητήματα της διαφάνειας του δημόσιου βίου, σε σχέση ιδίως με τη λειτουργία και τα οικονομικά των κομμάτων, των οργάνων του Πολιτεύματος και των – αιρετών και μη – εκπροσώπων της Πολιτείας.
Η δεύτερη υποεπιτροπή θα επεξεργασθεί τις διατάξεις που αφορούν στη λειτουργία των θεσμών. Ειδικά για τη Δικαιοσύνη, τη δικαστική εξουσία και την εκλογή των επικεφαλής της. Για την ταχύτερη και αποδοτικότερη απονομή της Δικαιοσύνης, θα δημιουργηθεί ξεχωριστή ομάδα εργασίας.
Η τρίτη υποεπιτροπή θα έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία των διατάξεων, που διέπουν τα ατομικά δικαιώματα και την αποτελεσματική προστασία τους. Ειδικά για τα ζωτικής σημασίας θέματα της Παιδείας και του Περιβάλλοντος θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές ομάδες εργασίας.
Η τέταρτη υποεπιτροπή θα επεξεργασθεί τις διατάξεις που αφορούν στην οικονομία και τις παραγωγικές δραστηριότητες, σε συνδυασμό με την κατοχύρωση και την ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου του κράτους.
Η πέμπτη υποεπιτροπή θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τον εκλογικό νόμο, τις εκλογικές περιφέρειες και τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος, με την ψήφο των Ελλήνων ομογενών, όπως το έχει ήδη δηλώσει ο κ. Σαμαράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βάρρας για απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν «κόλλησε» η τεχνική λύση, βρήκαν τις εικονικές κληρονομιές
- Με χειμωνιάτικο καιρό η Πρωτομαγιά- «Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- Μαρτίνεθ: «Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έρχεται μετά τα play offs…»
- Βασίλης Κικίλιας: Συνάντηση με τον Ισπανό υπουργό Μεταφορών, Όσκαρ Πουέντε
- Aρχισαν τα έργα ανακατασκευής στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Αθήνας για να φιλοξενήσει τις Εθνικές Ομάδες
- MEGA Stories: Οι υδάτινες ιστορίες της Εθνικής Πόλο Γυναικών
- Άγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο με τον Παλαιστίνιο να σπάει αυτοκίνητα
- Νίκος Ζαχαριάδης: Εθνική ανεξαρτησία πάει να πει…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442