Κυκλοφόρησε από τις «Εκδόσεις Σάκκουλα» ο νέος τόμος από τη σειρά «Δημοσιεύματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής», με τίτλο «Κλινικές Μελέτες στον Άνθρωπο». Κυκλοφόρησε από τις «Εκδόσεις Σάκκουλα» ο νέος τόμος από τη σειρά «Δημοσιεύματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής», με τίτλο «Κλινικές Μελέτες στον Άνθρωπο». Το θέμα των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Τούτο […]
Κυκλοφόρησε από τις «Εκδόσεις Σάκκουλα» ο νέος τόμος από τη σειρά «Δημοσιεύματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής», με τίτλο «Κλινικές Μελέτες στον Άνθρωπο».
Κυκλοφόρησε από τις «Εκδόσεις Σάκκουλα» ο νέος τόμος από τη σειρά «Δημοσιεύματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής», με τίτλο «Κλινικές Μελέτες στον Άνθρωπο».
Το θέμα των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Τούτο οφείλεται πρώτα απ’ όλα στο γεγονός ότι αφορά πειράματα που γίνονται σε εθελοντές, για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα των νέων ιατρικών μεθόδων και φαρμάκων, δεδομένο που από μόνο του θέτει μια σειρά καίριων ιατρικών, ηθικών και νομικών ζητημάτων.
Από την άλλη πλευρά, η πρόοδος της ιατρικής σε συνδυασμό με αυτήν των βιολογικών επιστημών τροφοδοτεί ολοένα και περισσότερο την τάση για γρήγορες διαδικασίες δοκιμών και έγκρισης των νέων φαρμάκων, γεγονός που μπορεί να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους εθελοντές όσο και για τους ασθενείς γενικότερα.
Πρόκειται για κρίσιμες παραμέτρους ενός πολύπλοκου προβλήματος η διεπιστημονική προσέγγιση του οποίου καλείται να οδηγήσει σε αξιόπιστες λύσεις με κατευθυντήριο οδηγό την προστασία της υγείας και της ζωής του ανθρώπου.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»