Υποχωρεί το ευρώ καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Μ.Ανατολή
Πτώση σημειώνει την Τρίτη το ευρώ έναντι του δολαρίου και του ελβετικού φράγκου, καθώς οι επενδυτές, ανησυχώντας για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και τη Β.Αφρική, στρέφονται σε νομίσματα που παραδοασιακά θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια».
Κωστούλας Γεώργιος
Πτώση σημειώνει την Τρίτη το ευρώ έναντι του δολαρίου και του ελβετικού φράγκου, καθώς οι επενδυτές, ανησυχώντας για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και τη Β.Αφρική, στρέφονται σε νομίσματα που παραδοασιακά θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια».
Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχώρησε έως το 1,3548 δολάριο, από 1,3687 την Δευτέρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 10 Φεβρουαρίου, μολονότι τα στοιχεία από τη Γερμανία έδειξαν ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων δεκαετιών.
Οι επενδυτές δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις διαδηλώσεις και την αιματηρή καταστολή στη Λιβύη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανέλθει σε υψηλό 2,5 ετών, αυξάνοντας την όρεξη για το «ασφαλές» δολάριο.
Το ελβετικό φράγκο ανήλθε μέχρι το 1,2862/ευρώ, χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιανουαρίου, ενώ το γεν σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη από τις 3 Φεβρουαρίου, ξεπερνώντας τα 113 γεν/ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, το ευρώ ενδέχεται να υποχωρήσει περαιτέρω, καθώς διέσπασε το κινητό μέσο όρο των 5 (1,3628) και 20 τελευταίων ημερών (1,3641).
Έτσι, είναι πιθανό να διολισθήσει μέχρι το 1,2969 δολάριο, επίπεδο που είχε προσεγγίσει στις 30 Νοεμβρίου 2010, ή το χαμηλό έτους (1,2867) που είχε αγγίξει στις 10 Ιανουαρίου.
Η τελευταία φορά κατά την οποία είχε υποχωρήσει κάτω από το 1,2867 δολάριο ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων – Τι ισχύει από το 2027
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Η εντυπωσιακή απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Φωτιά στην Ισπανία: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές
- Τι λένε στην Ιταλία: «Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Γουόκαπ» (pic)
- To «Studio 54» του Παρισιού – Φήμη και παροξυσμός σε ένα λουτρό που μετατράπηκε σε κλαμπ στα 80s
- Σέρρες: Διασωληνωμένος 35χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο
- Crete Hotels Rely on Last-Minute Bookings Despite Strong Visitor Growth
- Σε αυξημένη επιφυλακή η Πυροσβεστική την Κυριακή – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442