Η συγχώνευση Εθνικής – Alpha θα ωφελούσε τον τραπεζικό κλάδο, λέει ο Μ.Σάλλας
Μία συγχώνευση μεταξύ της Εθνικής και της Alpha Bank θα ήταν προς όφελος του τραπεζικού κλάδου, δήλωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας. Νέες εξελίξεις στον κλάδο αναμένουν οι αναλυτές, ενώ η Eurobank επισημαίνει ότι η ΕΤΕ θα μπορούσε να αυξήσει την προσφορά της.
Μία συγχώνευση μεταξύ της Εθνικής και της Alpha Bank θα ήταν προς όφελος του τραπεζικού κλάδου, δήλωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.
«Νομίζω ότι αν τα βρουν οι δύο πλευρές θα είναι μια θετική εξέλιξη για την οικονομία ευρύτερα και για τον τραπεζικό κλάδο στην Ελλάδα», είπε ο κ. Σάλλας σε δηλώσεις του στο Reuters.
Από την πλευρά της, η UBS, σε έκθεση της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ανακοίνωσε ότι αναμένει περαιτέρω εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνικών τραπεζών, τονίζοντας ότι η ενδεχόμενη «ενοποίηση ίσως αποδειχθεί ωφέλιμη για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τους μετόχους του», καθώς οι συγχωνεύσεις ανοίγουν το δρόμο για ισχυρότερες τράπεζες με ακμαίους ισολογισμούς.
Η Goldman Sachs εκτιμά πως η πρόταση θα εξοικονομούσε κόστος αντίστοιχο με το 10% της συγχωνευμένης βάσης κόστους μέχρι το 2013, αφού η ΕΤΕ σκοπεύει να διατηρήσει στο ελάχιστο δυνατό τις επιπτώσεις για το εργατικό δυναμικό και των δύο τραπεζών.
Η Deutsche Bank, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την πρόταση της Εθνικής Τράπεζας, η νέα τράπεζα θα έχει περιουσιακά στοιχεία 200 δισ. ευρώ και θα είναι στην 27η θέση των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Οι συνέργειες υπολογίζονται στα 500 με 700 εκατ. ευρώ και θα προκύψουν από τις οικονομίες κλίμακας, τις διεθνείς δραστηριότητες, το κόστος και τη φθηνότερη χρηματοδότηση.
Τέλος, η Eurobank Securities βλέπει τρεις πιθανές καταλήξεις στην προσφορά της Εθνικής, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να αυξήσει την προσφορά της στα 6,35 ευρώ/μετοχή, από 5,80 ευρώ/μετοχή που είναι η υφιστάμενη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442