Αναβολή για 48 ώρες της διέλευσης των ιρανικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ
Η διέλευση των ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ θα καθυστερήσει κατά 48 ώρες, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Διώρυγας. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την επικείμενη διέλευση των δύο πλοίων.
Η διέλευση των ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ θα καθυστερήσει κατά 48 ώρες, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Διώρυγας.
Η φρεγάτα και το πλοίο εφοδιασμού επρόκειτο να διαπλεύσουν τη Διώρυγα στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Τα πλοία θα είναι τα πρώτα του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού που θα διέλθουν από την Διώρυγα μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979.
Τα πλοία έχουν προορισμό τη Συρία και δεν θα περάσουν μέσα από ισραηλινά ύδατα.
Το αίτημα της Τεχεράνης να επιτραπεί η διέλευση στα δύο πλοία ήταν ο πρώτος διπλωματικός «πονοκέφαλος» για τους στρατιωτικούς της Αιγύπτου που έχουν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι να γίνουν εκλογές -όπως φάνηκε και από τις παλινωδίες σχετικά με το εάν τα πλοία θα περνούσαν ή όχι.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την επικείμενη διέλευση των δύο ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ, λέγοντας ότι η Τεχεράνη «εκμεταλλεύεται την πολιτική αστάθεια στην περιοχή» για να διευρύνει την επιρροή της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ



