Χιλιάδες υποστηρικτές του Αχμαντινετζάντ ζητούν την εκτέλεση ηγετών της αντιπολίτευσης
Την εκτέλεση ηγετών της αντιπολίτευσης ζήτησαν χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης του Ιράν, οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους την Παρασκευή, σε μία «απάντηση» στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της Δευτέρας. Η αντιπολίτευση έχει καλέσει σε νέα διαδήλωση την Κυριακή.
Την εκτέλεση ηγετών της αντιπολίτευσης ζήτησαν χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης του Ιράν, οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους την Παρασκευή, σε μία «απάντηση» στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της Δευτέρας. Η αντιπολίτευση έχει καλέσει σε νέα διαδήλωση την Κυριακή.
Εν τω μεταξύ, ανώτερος Ιρανός κληρικός δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν χρειάζεται να απαγχονιστούν οι Μιρχοσεΐν Μοσαβί και Μεχντί Καρουμπί, λέγοντας ότι η επιρροή τους είναι ήδη ανύπαρκτη.
Ο επικεφαλής των προσευχών της Παρασκευής αγιατολάχ Αχμάντ Τζανατί, ο οποίος ηγείται του κρατικού Συμβουλίου των Φρουρών της Επανάστασης, δήλωσε πως οι εκκλήσεις για τον απαγχονισμό των ηγετών της αντιπολίτευσης είναι επιπόλαιες διότι οι ίδιοι και το κίνημά τους είναι ήδη νεκροί.
«Σε αυτούς που ζητούν την εκτέλεσή τους, λέω ότι έχουν ήδη εκτελεστεί. Έχουν χάσει όλη την αξιοπιστία και το κύρος τους, έχουν χάσει τα πάντα» δήλωσε.
Η στάση του αυτή φαίνεται πως αντανακλά μια ηπιότερη γραμμή της κυβέρνησης, η οποία θα ήταν ιδιαίτερα απρόθυμη να εκτελέσει τους M.Καρουμπί και M.Μοσαβί, με την ανησυχία ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εντείνει τις αντιδράσεις των διαδηλωτών σε βάρος τους.
Παράλληλα, ο αγιατολάχ Σαντέκ Λαριτζανί, επικεφαλής Δικαιοσύνης στο Ιράν, δήλωσε ότι οι Αρχές θα εμποδίσουν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να επικοινωνούν με τους υποστηρικτές τους, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Την Πέμπτη μηνύματα σε αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες κάλεσαν τους Ιρανούς σε νέα διαδήλωση την Κυριακή στη «μνήμη των δύο μαρτύρων» που σκοτώθηκαν την περασμένη Δευτέρα σε ταραχές στην Τεχεράνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Ετοιμάζεται οδικός χάρτης για την προστασία και διαχείριση της λίμνης Βιστωνίδας
- «Emily in Paris»: Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα στη Μύκονο – σε ποια σημεία του νησιού
- Επεισόδια σε αγώνα Futsal στην Κύπρο (vid)
- Λέσβος: Συνελήφθη αγρότης που μετέφερε παράνομα 480 πρόβατά εν μέσω καραντίνας για τον αφθώδη πυρετό
- Κλειστή η Καραγιώργη Σερβίας λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ – Αυξημένη η κίνηση στο Σύνταγμα
- Μήνυση σε διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια – Συγγενείς γυναίκας που πέθανε στη θάλασσα
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο Μαξίμου με ολοκληρωμένη πρόταση
- ΠΑΣΟΚ: Ευθεία πρόκληση στο κράτος δικαίου η προσπάθεια Κασιδιάρη για επάνοδο στην πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442