
Σε υπόθεση αγοραπωλησίας μετοχών εμπλέκονται οι γονείς της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών
Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται για άλλη μία φορά το αμφιλεγόμενο ταξίδι της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών, Μισέλ Αλιό Μαρί, στην Τυνησία το Δεκέμβριο, αυτή τη φορά λόγω της συναλλαγής των γονέων της με Τυνήσιο επιχειρηματία.
Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται για άλλη μία φορά το αμφιλεγόμενο ταξίδι της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών, Μισέλ Αλιό Μαρί, στην Τυνησία το Δεκέμβριο, αυτή τη φορά λόγω της συναλλαγής των γονέων της με Τυνήσιο επιχειρηματία.
Όπως αποκαλύπτει η εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaîne οι γονείς της υπουργού, οι οποίοι την συνόδευαν στις διακοπές της, αγόρασαν στις 30 Δεκεμβρίου μετοχές που ανήκαν στον επιχειρηματία Αζίζ Μιλέντ.
Ο Μπερνάρ Μαρί και η σύζυγός του Ρενέ, ηλικίας 94 και 92 ετών, ήταν ήδη μέτοχοι (με περίπου το 13% του κεφαλαίου) στην κτηματική εταιρεία (SCI) Ikram, η οποία ανήκει στον Αζίζ Μιλέντ και τον γιο του Καρίμ.
Σύμφωνα με την Le Canard Enchaîne, οι Μιλέντ πούλησαν στις 30 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Sentido Beach στην Ταμπάρκα, όλες τις μετοχές τους στην (SCI) Ikram, στον Μπερνάρ και την Ρενέ Μαρί. Το ακριβές ποσό της συναλλαγής του ζεύγους Μαρί δεν έχει γίνει γνωστό αν και η ονομαστική αξία των μετοχών ήταν περίπου 325.000 ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα
«Οι ενδεχόμενες συναλλαγές των γονιών της δεν αφορούν με κανένα τρόπο την Μισέλ Αλιό Μαρί, και εκείνη δεν θέλει να τις σχολιάσει», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύμβουλος της για την επικοινωνία Γκιγιόμ Ντιντιέ.
Η ίδια η υπουργός υπερασπίστηκε τους γονείς της λέγοντας ότι «η ιδιωτική τους ζωή τους ανήκει» ενώ επέκρινε τις «υπερβολές» των επιθέσεων εναντίον της.
«Αφού πέρασαν από λεπτομερή έλεγχο τη ζωή μου, ακόμη και την ιδιωτική, τώρα ερευνούν και εκείνη των γονέων μου», είπε.
Η Le Canard Enchaîne είχε φέρει στο φως τις πτήσεις της υπουργού και της οικογένειάς της με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Μιλέντ ενώ μάλιστα είχαν αρχίσει οι ταραχές που οδήγησαν στα μέσα Ιανουαρίου στην πτώση του Μπεν Άλι.
Παρά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης, η υπουργός, που είχε τη στήριξη της κυβέρνησης και του ίδιου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, αρνήθηκε να παραιτηθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο Κίναν Έβανς για το πως εξελίσσεται η αποθεραπεία του
- Η Κομισιόν παραδέχεται υποκλοπή δεδομένων στην κυβερνοεπίθεση της περασμένης εβδομάδας
- Φάμελλος: Να φύγει σύντομα η κυβέρνηση της διαφθοράς, για να έχουν οι πολίτες την Υγεία τους
- ΠΑΣΟΚ στον Μαρινάκη: Κάθεστε στα ίδια υπουργικά έδρανα με την ακροδεξιά και στα δύσκολα σας ξελασπώνει ο Βελόπουλος
- ΔΕΔΔΗΕ: Πότε ξεκινά το «νυχτερινό» ωράριο στο ηλεκτρικό ρεύμα – Οι ώρες με μειωμένες τιμές
- ΕΕ: Η Κομισιόν βλέπει ενδείξεις αφαίρεσης δεδομένων από την κυβερνοεπίθεση στο Europa.eu
- Τραγωδία στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας: Δύο νεκροί από ηλεκτροπληξία σε βουλκανιζατέρ
- Ο Μανωλάς έπιασε το μικρόφωνο στο γλέντι του Πανναξιακού για την άνοδο (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442