
Πάνω από 100 ταμπλέτες στη φετινή έκθεση CES, το Android 3.0 στο επίκεντρο
To Motorola Χoom, ένας υπολογιστής-ταμπλέτα βασισμένος στο λειτουργικό σύστημα Android 3.0 της Google, φαίνεται να κλέβει την παράσταση στο φετινό Consumer Electronics Show, στο οποίο εκτιμάται ότι παρουσιάστηκαν περισσότερες από 100 ταμπλέτες.
To Motorola Χoom, ένας υπολογιστής-ταμπλέτα βασισμένος στο λειτουργικό σύστημα Android 3.0 της Google, φαίνεται να κλέβει την παράσταση στο φετινό Consumer Electronics Show, στο οποίο εκτιμάται ότι παρουσιάστηκαν περισσότερες από 100 ταμπλέτες.
Η Washington Post χαρακτήρισε την πρώτη ταμπλέτα της Motorola ως τον «πλέον υποσχόμενο ανταγωνιστή του iPad». Ο απεσταλμένος του Reuters γράφει από την πλευρά του ότι η Google «έκλεψε την παράσταση» με τη νέα έκδοση του Android.
Μέχρι σήμερα το λειτουργικό σύστημα της Google χρησιμοποιούνταν κυρίως σε smartphone, ωστόσο η έκδοση 3.0 είναι ειδικά προσαρμοσμένη στο περιβάλλον της ταμπλέτας.
Ο κολοσσός της αναζήτησης ανακοίνωσε ότι οι συσκευές που τρέχουν Android έχουν πλέον ξεπεράσει τις 100.
Το Xoom έχει οθόνη 10,1 ιντσών, διαθέτει εμπρόσθια και οπίσθια κάμερα και, σε αντίθεση με το iPad, υποστηρίζει την τεχνολογία Flash της Adobe. Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι το Flash θα είναι σημαντικό ατού των ανταγωνιστών της Apple.
Η Microsoft, πάντως, παραμένει απούσα από το παιχνίδι -οι ταμπλέτες με Windows 7 είναι λιγοστές και δεν έχουν προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.
Απούσα παραμένει και η HP, η οποία πάντως έχει προαναγγείλει για το 2011 μια ταμπλέτα που θα τρέχει το WebOS της Palm.
Η Dell παρουσίασε το Streak 7 με οθόνη 7 ιντσών, ενώ η νοτιοκορεατική Asus ποντάρει σε «υβριδικές» συσκευές που συνδυάσουν ταμπλέτα και φορητό.
Μια ιδιαίτερη πρόταση στη CES είναι το Qooq της γαλλικής Unowhy, το οποίο λειτουργεί ουσιαστικά ως ψηφιακό βιβλίο μαγειρικής.
Σύμφωνα με το Consumer Electronics Association, το φορέα που διοργανώνει τη CES στο Λας Βέγκας, οι πωλήσεις των ταμπλετών θα διπλασιαστούν φέτος στις 30 εκατομμύρια μονάδες.
Ακόμα πιο αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων Gartner, η οποία προβλέπει πάνω από 55 εκατομμύρια πωλήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442