Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές, μεικτά πρόσημα στη Γουόλ Στριτ την Τετάρτη
Από τα υψηλά 28 μηνών υποχώρησαν την Τετάρτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, παρά την στήριξη που προσέφεραν κάποια εταιρικά αποτελέσματα. Ανάλογο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, μετά την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων, όπου οι δείκτες έκλεισαν τελικά με μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές.
Από τα υψηλά 28 μηνών υποχώρησαν την Τετάρτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, παρά την στήριξη που προσέφεραν κάποια εταιρικά αποτελέσματα. Ανάλογο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, μετά την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων, όπου οι δείκτες έκλεισαν τελικά με μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές.
Στην Ευρώπη, στο κόκκινο βρέθηκαν οι μετοχές των εταιρειών μετάλλων μετά και την υποχώρηση της τιμής του χαλκού.
Ενθαρρυντικά ήταν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (όπως των Syngenta, Suez Environnement, Vestas). Μείωση κερδών όμως κατέγραψε η φαρμακευτική Sanofi-Aventis.
Μέχρι στιγμής, το 60% των εισηγμένων στους ευρωπαϊκούς δείκτες έχουν ανακοινώσει καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο.
Στη Νέα Υόρκη, θετικά ήταν και τα αποτελέσματα των Walt Disney και Coca Cola.
Την Τετάρτη ανακοινώθηκε επίσημα ότι τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και της Φρανκφούρτης εξετάζουν συγχώνευση, όπως και εκείνα Λονδίνου και Καναδά.
Πριν την αναστολή της διαπραγμάτευσής τους, οι μετοχές των NYSE και Deutsche Boerse είχαν καταγράψει άνοδο.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με οριακή πτώση 0,03% και ο CAC40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,4%. Πτώση 0,7% κατέγραψε ο FTSE100 στο Λονδίνο.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.239,89 μονάδες με οριακή άνοδο 0,06% ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,3%. Με άνοδο 0,28% έκλεισε ο S&P500.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μιλώντας για το Σύνταγμα με απλά λόγια: Παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή του ΕΚΠΑ Σπύρου Βλαχόπουλου
- Ο Χάρης Δούκας τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο
- Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαντόλνι κατέληξαν σε συμβιβασμό
- UEFA Champions League: Η καθηλωτική ρεβάνς Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν ζωντανά στο MEGA
- Handball Premier: ΑΕΚ – Ολυμπιακός, πράξη δεύτερη στους τελικούς
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Στους μύθους της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ, απαντάμε με αλήθειες
- Γαστούνη: Έσπασαν και έκαψαν το μαγαζί του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια
- Κρήτη: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά του νησιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442