
Σαρκοβόρα έπιπλα
Όλοι γνωρίζουμε τα σαρκοβόρα φυτά που ζουν τρώγοντας έντομα.
Όλοι γνωρίζουμε τα σαρκοβόρα φυτά που ζουν τρώγοντας έντομα.

Οι καλλιτέχνες James Auger και Jimmy Loizeau μαζί με τον Chris Melhuish καθηγητή ρομποτικής του πανεπιστημίου του Bristol όμως αποφάσισαν να περάσουν το ίδιο μοντέλο και στα έπιπλα.
Η τελευταία τους δημιουργία είναι ένα σαρκοβόρο ρολόι που διαθέτει έναν μηχανισμό μυγόχαρτου με μέλι. Οι μύγες προσελκύονται από το μέλι και κολλάνε στο χαρτί.
Στη συνέχεια το χαρτί κινείται και μια λεπίδα αφαιρεί τις μύγες που πέφτουν σε μια μικροβιακή κυψέλη καυσίμου. Αυτή παράγει την ενέργεια για τη λειτουργία του ρολογιού. Οκτώ μύγες είναι αρκετές για τη λειτουργία του ρολογιού για 12 ημέρες αν και στις ενεργειακές απαιτήσεις δεν υπολογίζεται ο μηχανισμός παγίδα συλλογής των μυγών.
Οι δημιουργοί της μηχανής έχουν επίσης κατασκευάσει μια λάμπα που παίρνει ενέργεια από την κατανάλωση μυγών και ένα τραπέζι που αποκεφαλίζει ποντίκια.
Μπρρ…
http://www.npr.org/blogs/krulwich/2011/02/07/133432897/meat-eating-furniture?sc=fb&cc=fp
Γιώργος Επιτήδειος
- Καύσιμα: Η αυστραλή ΥΠΕΞ χαιρετίζει ένα «σημαντικό βήμα» από την Κίνα για τον ενεργειακό εφοδιασμό
- Βιρτζίνια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κόμι που κατηγορείται ότι απείλησε τη ζωή του Τραμπ
- Ο Τραμπ μελετάει «πιθανή μείωση» των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία
- Δυτική Οχθη: Σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο οι ισραηλινές δυνάμεις και, απλώς, το επιβεβαίωσαν
- Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του κυβερνήτη της Σιναλόα, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το ομώνυμο καρτέλ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Γιατί ανησυχούν
