Ενημέρωση της τρόικας από τον Γ.Ραγκούση για τις αλλαγές στο Δημόσιο
Η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών στο Δημόσιο αναμένεται να εξετασθούν σήμερα, Τρίτη, σε συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Ραγκούση. Τα στελέχη της τρόικας θα ενημερωθούν από τον υπουργό Εσωτερικών για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, αλλά και για τις υποχρεώσεις που θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011.
Η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών στο Δημόσιο αναμένεται να εξετασθούν σήμερα, Τρίτη, σε συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Πολ Τόµσεν του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου, Σερβάζ Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ενημερωθούν από τον υπουργό Εσωτερικών για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, αλλά και για τις υποχρεώσεις που θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011.
Η συνάντηση αναμένεται να επικεντρωθεί στα οικονομικά αποτελέσματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης η παρακολούθηση των οποίων εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν με πρόσθετες δαπάνες τον Προϋπολογισμό. Βάρος θα δοθεί στα αποτελέσματα από την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, από την οποία η Κυβέρνηση αναμένει εξοικονόμηση κρατικών δαπανών 1,17 δισ. ευρώ ετησίως.
Στο ίδιο πλαίσιο θα ενημερώσει τα στελέχη της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ για τις προωθούμενες αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στην άρση μισθολογικών ανισοτήτων εντός του δημόσιου τομέα.
Ακόμη, η τρόικα θα ενημερωθεί για τις υπό κατάρτιση νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του Δημοσίου, µε στόχο, την μείωση των φορέων, τον περιορισμό των δαπανών και τον εξορθολογισμό των δράσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442