Πορεία διαμαρτυρίας Αφγανών μεταναστών προς τη Βουλή
Πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή το αίτημά τους για πολιτικό άσυλο, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης Αφγανοί μετανάστες.
Πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή το αίτημά τους για πολιτικό άσυλο, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης Αφγανοί μετανάστες.
Εννέα από τους μετανάστες βρίσκονται στην 34η ημέρα απεργίας πείνας και -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που μοίρασαν κατά τη διάρκεια της πορείας- «είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές με ραμμένα στόματα εξαιτίας οποιασδήποτε γραφειοκρατικής κωλυσιεργίας όταν ακόμη και ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμαρμπεργκ δήλωσε σε συνέντευξή του την περασμένη Κυριακή ότι “ο αριθμός των αιτήσεων που εγκρίνονται είναι τόσο μικρός που είναι σχεδόν αδύνατο να λάβει κάποιος πολιτικό άσυλο. Μερικοί από τους πρόσφυγες που έχουν ράψει τα στόματά τους και κάνουν απεργία πείνας στην Αθήνα, περιμένουν χρόνια ολόκληρα. Το σύστημα έχει καταρρεύσει. Λυπάμαι όσους περιμένουν, διότι πολλοί πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο”».
Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί μέσο πίεσης προς την Πολιτεία για να ξεκινήσει η εξέταση των αιτημάτων Αφγανών που βρίσκονται στα Προπύλαια, καθώς και Ιρανών και Παλαιστινίων μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή του Πολυτεχνείου για παροχή πολιτικού ασύλου.
Οι Επιτροπές Ασύλου αναμένεται να ξεκινήσουν να εξετάζουν αιτήματα από την ερχόμενη εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
- Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους στην εποχή της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442