
Πώς υπολογίζεται η άυλη αξία επιχειρήσεων το 2011
Τα ποσά εμπορικής αμοιβής, επιτοκίου και ράντας που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της άυλης αξίας επιχειρήσεων που μεταβιβάζονται μέσα στο 2011 καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών. Η ετήσια εμπορική ή επαγγελματική αμοιβή για τις επιχειρήσεις εμπορίας ή παραγωγής αγαθών ανέρχεται στο ποσό των 13.530 ευρώ. Όσον αφορά για επιχειρήσεις που ασχολούνται αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών, η αμοιβή αυτή προσαυξάνεται κατά 30% σε 17.589 ευρώ.
Τα ποσά εμπορικής αμοιβής, επιτοκίου και ράντας που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της άυλης αξίας επιχειρήσεων που μεταβιβάζονται μέσα στο 2011 καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η ετήσια εμπορική ή επαγγελματική αμοιβή για τις επιχειρήσεις εμπορίας ή παραγωγής αγαθών ανέρχεται στο ποσό των 13.530 ευρώ.
Όσον αφορά για επιχειρήσεις που ασχολούνται αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών, η αμοιβή αυτή προσαυξάνεται κατά 30% και γίνεται 17.589 ευρώ.
Ακόμη το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου ετήσιας διάρκειας είναι 4,85% με αντίστοιχο συντελεστή προσαρμογής από την οικεία ράντα 4,3474886 ή κατά στρογγυλοποίηση 4,3.
Σημειώνεται πως οι παραπάνω ρυθμίσεις ξεκινούν για μεταβιβάσεις που γίνονται από τις 27 Ιανουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Αλλάζουν οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε;
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
- Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι τελετές μνήμης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442