Άρση κάθε εμποδίου για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων ζητά η τρόικα
Την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών συμβάσεων και ότι πρέπει να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου εξέφρασαν οι ελεγκτές της τρόικας σε συνάντηση με το ΣΕΠΕ, η οποία διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες. Επίσης, βάσει των ίδιων πληροφοριών, εξέφρασαν και την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Το ενδιαφέρον στη συνάντηση με τη γγ του υπουργείου Εργασίας, εστιάστηκε στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μέτρων για τη μείωση των δαπανών των Ταμείων.
Την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και ότι πρέπει να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου εξέφρασαν οι ελεγκτές της τρόικας σε συνάντησή τους με τα στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η οποία διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασαν και την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του σχετικού πολυνομοσχεδίου υψηλόβαθμο στέλεχος της τρόικας είχε αμφισβητήσει τη λύση που επέλεξε η κυβέρνηση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, δυσανασχετώντας και για την δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε εργασιακούς χώρους που δεν εκπροσωπούνται στη συλλογική διαπραγμάτευση.
Θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες διορθωτικές κινήσεις είχε πει το στέλεχος της τρόικας, θέμα που υποβάθμισε το υπουργείο Εργασίας, με την Λούκα Κατσέλη να τονίζει ότι «το θέμα έκλεισε […] Οι επιταγές του μνημονίου έχουν ικανοποιηθεί και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη διαβούλευση για αυτό το θέμα τους επόμενους μήνες».
Πάντως ευθυγραμμισμένο με τις απαιτήσεις του μνημονίου έκρινε τον νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και η Κομισιόν.
Καυτό θέμα και η οικονομία στα Ταμεία
Οι ελεγκτές δέχθηκαν πάντως ότι είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.
Οι ελεγκτές της τρόικας συναντήθηκαν επίσης με την γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα.
Το ενδιαφέρον της τρόικας εστιάστηκε στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μέτρων για τη μείωση των δαπανών των ταμείων και ιδιαίτερα για το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της ενιαίας τιμολόγησης των ιατρικών πράξεων και των εξετάσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)



























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442