Η Γερμανία σταματά να χρηματοδοτεί το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS
Λονδίνο: H Γερμανία διακόπτει προσωρινά την ετήσια χρηματοδότηση -με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ- του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας έπειτα από καταγγελίες για διαφθορά.
Λονδίνο: H Γερμανία διακόπτει προσωρινά την ετήσια χρηματοδότηση -με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ- του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας έπειτα από καταγγελίες για διαφθορά.
Όπως αναφέρει το BBC, η Γερμανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δωρητής του ταμείου, που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, το οποίο έχει προϋπολογισμό άνω των 20 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι έλεγχοι του ταμείου είναι ελλιπείς σε κάποιες χώρες και μέρος των χρημάτων, πιθανότατα δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν υπεξαιρεθεί.
Το ταμείο παραδέχεται ότι υπάρχει διαφθορά, όχι όμως σε μεγάλη κλίμακα.
Απαντά ότι περιπτώσεις κακής διαχείρισης έχουν ανακαλυφθεί από το ίδιο και ότι όπου διαπιστώθηκε υπεξαίρεση αντιμετωπίστηκε δραστικά.
«Η Γερμανία ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις ενέργειες των ελεγκτών μαςόπως και για όλες τις αποφάσεις για την καταπολέμηση της κατάχρησης» δήλωσε εκπρόσωπος του Ταμείου.
Πάντως, ο Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως οι καταγγελίες χρήζουν διερεύνησης.
«Παίρνω πολύ σοβαρά τις καταγγελίες για διαφθορά και περιμένω ότι το Ταμείο θα τις αντιμετωπίσει. Μέχρι τότε σταματούμε την χρηματοδότηση του Ταμείου» δήλωσε.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε ότι η Γερμανία οδηγείται από παραπλανητικά δημοσιεύματα.
health.in.gr
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442