Και ναζιστικός χαιρετισμός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας
Τεταμένο ήταν το κλίμα που επικράτησε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, όπου συζητήθηκε η τύχη των συμβασιούχων. Τα αίματα άναψαν όταν ο πρόεδρος του ΔΣ, Π.Μπέης ζήτησε από τον Ν.Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής να μην μπαίνουν στον δήμο σωματοφύλακες. Μαινόμενος ο κ.Μιχαλολιάκος διαμαρτυρήθηκε για δελτίο Τύπου του Δήμου στο οποίο η Κωνσταντινούπολη αποκαλείται «Ισταμπούλ». Ο Π.Κωνσταντίνου της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» αποκάλεσε «φασίστα» τον κ.Μιχαλολιάκο, ο οποίος απάντησε με ναζιστικό χαιρετισμό.
Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας όπου συζητήθηκε η τύχη των συμβασιούχων.
Μία και μοναδική φράση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μπέη, ήταν αρκετή για να «ανάψουν τα αίματα» με τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής.
«Κάποιος μου είπε ότι ο Μιχαλολιάκος έφερε οκτώ σωματοφύλακες» είπε ο κ. Μπέης ζητώντας από τον κ. Μιχαλολιάκο να μην μπαίνουν στο δήμο σωματοφύλακες, μιας και υπάρχει η Δημοτική Αστυνομία.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος πήρε το λόγο και διαμαρτυρήθηκε σε υψηλούς τόνους για το δελτίο Τύπου του Δήμου στο οποίο η πόλη της Κωνσταντινούπολης αποκαλείται «Ισταμπούλ».
«Είμαι άνδρας. Συνοδεύομαι από έναν-δυο φίλους. Δεν ξέρω γιατί γελάνε οι κυρίες απέναντι, ενώ αποκαλούν την Κωνσταντινούπολη, Ισταμπούλ» απάντησε μαινόμενος ο κ.Μιχαλολιάκος.
Παράλληλα, κατά την έναρξη της συζήτησης για την ακυρωμένη συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα, ο Νικός Μιχαλολιάκος εξέφρασε την αντίθεσή του στο θέμα της συζήτησης, λέγοντας: «Οι κάτοικοι δεν ήθελαν να διεξαχθεί η συναυλία» και πρόσθεσε: «Καληνύχτα σας. Να χαίρεστε τους Πακιστανούς και τους Μπαγκλαντεσιανούς, που τους κάνατε Ελληνες και σας ψηφίσανε».
Στη συνέχεια, ο Π.Κωνσταντίνου από την παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποκάλεσε τον κ.Μιχαλολιάκο «φασίστα» και εκείνος φεύγοντας απάντησε με ναζιστικό χαιρετισμό, προκαλώντας την αντίδραση των άλλων παρατάξεων.
Ο δήμαρχος Γ.Καμίνης αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο εδώ μέσα να γίνεται ναζιστικός χαιρετισμός. Δε θέλω να δώσω μεγαλύτερη διάσταση από αυτή που εκ των πραγμάτων έχει και είναι σε συμβολικό επίπεδο τεράστια».
Ο Νικήτας Κακλαμάνης κατήγγειλε την κίνηση Μιχαλολιάκου, τόνισε ότι μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δεν πρέπει να γίνονται πράγματα που προσβάλουν το δημοκρατικό πολίτευμα.
Εντωμεταξύ, λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μεταξύ της Μ.Κανελλοπούλου, δημοτικής συμβούλου Αθηναίων στην παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», και του μέλους της Χρυσής Αυγής, Κ. Γιαννάκου. Για το θέμα έγινε παράσταση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε για το ζήτημα ότι «μόνο την καταδίκη μας μπορούν να εισπράξουν όσοι νομίζουν πως με τη βία θα επιβάλουν στην Αθήνα τις αναχρονιστικές τους απόψεις και πρακτικές. Όπως έκανα σαφές και χτες [Δευτέρα] στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Αθήνα έχει επιλέξει το πεδίο μέσα στο οποίο θα αναζητηθούν λύσεις στα μεγάλα της προβλήματα: Της δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε απ΄όσους επιχειρούν να επιβάλουν αγελαίες συμπεριφορές. Θέλω να εκφράσω στην κ. Κανελλοπούλου την συμπαράσταση όλου του δήμου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση – Ο Ζελένσκι εξετάζει την απόλυση του αρχηγού του στρατού λόγω διαδηλώσεων
- Συνελήφθη 33χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Λόφο της Πνύκας – Άλλες δύο συλλήψεις σε Αττική και Κρήτη
- Η Λένα Χίντεϊ πιστεύει ότι η βιομηχανία του θεάματος προστατεύει τους κακοποιητικούς άνδρες
- «Ξέσπασε» ο Τσιτσιπάς και διέλυσε τη ρακέτα του για έναν χαμένο πόντο! (vid)
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Βούλα
- LIVE: Άγιαξ – Ολυμπιακός
- Η μεγάλη ρευστοποίηση: Από την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα υπό εξαφάνιση
- Φλώρινα: Συνελήφθη 68χρονος με πάνω από 55 κιλά κάνναβης σε ΙΧ αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442