
Την Παρασκευή η ενημέρωση της Επιτροπής της Βουλής για την Υπόγεια Αποθήκευση Φυσικού Αερίου στη N. Καβάλα
Αύριο, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου θα ενημερωθούν τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το πόρισμα στο οποίο κατέληξε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που είχε συγκροτηθεί, αναφορικά με τη διερεύνηση των δυνατοτήτων μετατροπής σε αποθηκευτικό χώρο του -υπό εξάντληση- κοιτάσματος Φυσικού Αερίου «Νότιος Καβάλα». Το έργο, εκτιμώμενου επενδυτικού προγράμματος 400 εκατ. Ευρώ, αποσκοπεί, όπως […]
Αύριο, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου θα ενημερωθούν τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το πόρισμα στο οποίο κατέληξε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που είχε συγκροτηθεί, αναφορικά με τη διερεύνηση των δυνατοτήτων μετατροπής σε αποθηκευτικό χώρο του -υπό εξάντληση- κοιτάσματος Φυσικού Αερίου «Νότιος Καβάλα».
Το έργο, εκτιμώμενου επενδυτικού προγράμματος 400 εκατ. Ευρώ, αποσκοπεί, όπως διευκρινίζουν από το ΠΕΚΑ, στην αξιοποίηση των υφιστάμενων φυσικών και τεχνικών υποδομών της περιοχής και της υπάρχουσας τεχνογνωσίας για αποθήκευση φυσικού αερίου, με στόχο τη διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας για την χώρα και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με τις υφιστάμενες εκτιμήσεις, η τεχνικά και επιστημονικά ορθή αξιοποίηση των χαρακτηριστικών της φυσικής υποδομής που υπάρχει, διασφαλίζει τη δυνατότητα αποθήκευσης 1 δισ. κυβικών μέτρων αερίου, με ημερήσια παροχή τουλάχιστον 4 εκατ. κυβικών μέτρων για 90 ημέρες.
in.gr
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442