Κυβερνητική σύσκεψη για την αξιοποίηση του Ελληνικού
Σύσκεψη για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό με συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη. Η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται στην ίδρυση ΑΕ στην οποία θα εισφερθούν οι εκτάσεις του παλιού αεροδρομίου και μέσω της οποίας θα γίνει η αξιοποίηση.
Σύσκεψη για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό την Τετάρτη, με συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.
Η σύσκεψη αφορούσε τη διαμόρφωση του πλαισίου αξιοποίησης της έκτασης που θα καθοριστεί από την κυβέρνηση πριν γίνουν οι συζητήσεις με τους πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρίας στην οποία θα εισφερθούν οι εκτάσεις του παλιού αεροδρομίου, που ανήκουν σε επιμέρους φορείς του Δημοσίου, και μέσω της οποίας θα γίνει η αξιοποίηση.
Ο υπουργός Επικρατείας πρόκειται να μεταβεί στο Κατάρ τον επόμενο μήνα, ενώ την Τρίτη επέστρεψε από το εμιράτο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος.
Υπενθυμίζεται πως το Κατάρ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το Ελληνικό, ενώ μεταξύ των δύο χωρών έχει υπογραφεί μνημόνιο για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Αυτά είναι τα έξι «μυστικά» για καλή ψυχική υγεία
- Συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ: Πίσω από το «παραβάν» της συνταγματικής αναθεώρησης επιχειρεί ο Μητσοτάκης να κρύψει τη δυσαρέσκεια των βουλευτών
- Τετραήμερη εργασία: Ανεδαφική ιδέα ή εφικτή πρόταση;
- Συνταγή: Chimichanga με κοτόπουλο και αβοκάντο
- Υπόθεση Έπσταϊν: Στο στόχαστρο ο υπουργός Εμπορίου, Χάουαρντ Λάτνικ – «Είναι παθολογικός ψεύτης» λένε οι Δημοκρατικοί
- Αναφορές ότι το Ιράν θα απαντήσει σήμερα στην πρόταση των ΗΠΑ – Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο
- Τι έδειξε μια νέα έρευνα για τη μεσογειακή διατροφή;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442