
EAEE : Mείωση εργασιών στον κλάδος ασφάλισης μεταφερόμενων εμπορευμάτων
Ο κλάδος ασφάλισης των Μεταφερομένων εμπορευμάτων κατέγραψε μείωση των εργασιών του κατά 22,5% το 2009 κι έφτασε στα 39 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης της Υπηρεσία Μελετών και Στατιστικής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μελέτη, ο δείκτης ζημιών (loss ratio) επίσης μειώθηκε στο 18,4% (από 23,8%), παραμένοντας σε χαμηλότερο […]
Ο κλάδος ασφάλισης των Μεταφερομένων εμπορευμάτων κατέγραψε μείωση των εργασιών του κατά 22,5% το 2009 κι έφτασε στα 39 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης της Υπηρεσία Μελετών και Στατιστικής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μελέτη, ο δείκτης ζημιών (loss ratio) επίσης μειώθηκε στο 18,4% (από 23,8%), παραμένοντας σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη για τους λοιπούς κλάδους ασφάλισης κατά ζημιών (38,4%).
Η μέση πληρωθείσα ζημιά αυξήθηκε περίπου στα 2.606 ευρώ (από 2.060 ευρώ το 2008) και ταυτοχρόνως μειώθηκε η μέση εκκρεμής ζημιά του έτους στα 4.763 ευρώ (από 5.238 ευρώ το 2008).
Τα παραπάνω δείχνουν ότι οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις αύξησαν περαιτέρω το επίπεδο εξυπηρέτησής τους, ανταποκρινόμενες πιο γρήγορα στα αιτήματα αποζημίωσης των πελατών τους. Με βάση τα στοιχεία ανά ασφαλιστικό έτος, η μέση ζημία του 2009 εκτιμάται σε 2.340 ευρώ με παράλληλη μείωση της μέσης εκκρεμούς ζημιάς στα 4.763 ευρώ. Τέλος, τα ποσοστά των δικαιωμάτων συμβολαίου και του κόστους πρόσκτησης εργασιών μειώθηκαν ελαφρώς.
Οι εκκρεμείς αποζημιώσεις μετρούμενες ως ποσοστό της παραγωγής ασφαλίστρων είναι 42,4%, το οποίο αποτελεί επίδοση χαμηλότερη των λοιπών κλάδων κατά ζημιών. Επίσης, οι εκκρεμείς αποζημιώσεις σε σχέση με τις αποζημιώσεις του έτους είναι στο 220,8% ενώ στους λοιπούς κλάδους είναι 123,9%.
Η εκτίμηση της εξέλιξης των αποζημιώσεων του κλάδου, σύμφωνα με τη μέθοδο chainladder, υποδεικνύει ότι η αποθεματοποίηση για τις εκκρεμείς ζημίες του κλάδου κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα καθ’όλη τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου. Η εκτίμηση του δείκτη ζημιών με την ίδια μέθοδο είναι 24,9% και η μέση ζημιά 2.340 €.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ απειλεί με «μεγάλο τελωνειακό δασμό» τη Βρετανία εάν δεν καταργήσει φόρο ψηφιακών υπηρεσιών
- Η Ρωσία καταγγέλλει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ που «δεν διαθέτουν νομιμοποίηση από τον ΟΗΕ»
- Πυρηνικά όπλα: Μεγεθύνονται οι επενδύσεις στην παραγωγή τους – Ξεπερνώνται οι ηθικές αναστολές
- G 20: Ο Τραμπ διατηρεί αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Πούτιν στη σύνοδο της Φλόριντα
- Περού: Η Lockheed Martin επιβεβαιώνει την αγορά των 12 F-16
- ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί την Κίνα για κρυφή και σε μεγάλη κλίμακα αντιγραφή των αμερικανικών εταιρειών ΤΝ