Στα τέλη Φεβρουαρίου οι αποφάσεις για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο
Στα τέλη Φεβρουαρίου 2011 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Στα μέσα της εβδομάδας συγκροτείται η κοινή επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών που θα γνωμοδοτήσει αφενός για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και αφετέρου για τις μετατάξεις υπαλλήλων και τη καλύτερη δυνατή διαχείριση του προσωπικού. Το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο του 2011, αφού πρώτα λάβει την έγκριση της τρόικας.
Στα τέλη Φεβρουαρίου 2011 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα.
Στα μέσα της εβδομάδας συγκροτείται η κοινή επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών που θα γνωμοδοτήσει αφενός για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και αφετέρου για τις μετατάξεις υπαλλήλων και τη καλύτερη δυνατή διαχείριση του προσωπικού. Το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο του 2011, αφού πρώτα λάβει την έγκριση της τρόικας.
Πάντως, το πλέον ακανθώδες ζήτημα στην διαβούλευση που θα ανοίξει τον επόμενο μήνα για το μισθολόγιο στο Δημόσιο αποτελεί η διαφωνία της κυβέρνησης και της ΑΔΕΔΥ για τον βασικό μισθό του νεοεισερχόμενου δημοσίου υπαλλήλου. Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί ως βασικό μισθό τα 1.300 ευρώ, ωστόσο η Κυβέρνηση αντιπροτείνει εισαγωγικό μισθό 1.000 ευρώ.
Στόχος των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών είναι η διαμόρφωση ενιαίου βασικού μισθού στον οποίο θα προστίθενται μόνο το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα θέσεως. Σήμερα στον στενό δημόσιο τομέα υπάρχουν 199 διαφορετικά επιδόματα και ειδικές παροχές, γεγονός που συμβάλει στις μεγάλες μισθολογικές ανισότητες.
Σύμφωνα με όσα επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε πρώτη φάση η ειδική παροχή των 145 ευρώ θα ενσωματωθεί στον βασικό μισθό, ενώ θα περικοπούν ορισμένα κλαδικά ή ειδικά επιδόματα, έτσι ώστε να εξισορροπηθεί το κόστος ενσωμάτωσης της ειδικής παροχής.
Έτσι, το εισαγωγικό κλιμάκιο για την κατηγορία «Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης» θα διαμορφωθεί σε 856 ευρώ από 711 ευρώ που είναι σήμερα, στην κατηγορία «Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» σε 975 ευρώ από 830 ευρώ, στην κατηγορία «Τεχνολογικής Εκπαίδευσης» σε 1.083 ευρώ από 938 ευρώ και για την κατηγορία «Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης» θα διαμορφωθεί σε 1.129 ευρώ από 984 ευρώ που είναι σήμερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
- Γκολ και highlights από τις ρεβάνς του Europa League (vids)
- Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έκλεισε την πόρτα της 10άδας στην Ελλάδα
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0, vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442