Τη χρήση πλωτών κέντρων υποδοχής μεταναστών εξετάζει η κυβέρνηση
Μετά την ανακοίνωση για ανέγερση φράχτη στον Έβρο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει την προμήθεια δύο πλοίων χωρητικότητας 1.000 ατόμων, που θα λειτουργήσουν ως κέντρα υποδοχής μεταναστών.
Μετά την ανακοίνωση για ανέγερση φράχτη στον Έβρο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει την προμήθεια δύο πλοίων χωρητικότητας 1.000 ατόμων, που θα λειτουργήσουν ως κέντρα υποδοχής μεταναστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BHMAonline, το Yπουργείο σκέπτεται να ενοικιάσει τα δύο πλοία από την Ολλανδία.
Πρόκειται για καράβια που έχουν χρησιμοποιηθεί ως χώροι κράτησης και πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.
Το επόμενο διάστημα αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να επισκεφθεί το Ρότερνταμ, προκειμένου να δει τα πλοία από κοντά.
Πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Mega ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας, εξετάζεται το ενδεχόμενο χρήσης και στρατοπέδων που πλέον δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).