Σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής για τη συλλογή υπογραφών υπέρ του ευρωομολόγου
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποίησε στο γραφείο του Γ.Παπανδρέου στην Βουλή, η επιτροπή συντονισμού για την συγκέντρωση τουλάχιστον 1.000.000 υπογραφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου. Η προσπάθεια σύμφωνα με πληροφορίες εστιάζεται το να λάβει η πρωτοβουλία αυτή ευρωπαϊκό χαρακτήρα και να μην είναι «στενά» ελληνική ή εκπορευόμενη μόνο από τους σοσιαλιστές. Επίσης ξεχωριστή συνάντηση μετά το Υπουργικό είχε ο πρωθυπουργός με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποίησε, μετά το υπουργικό συμβούλιο, στο γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Βουλή, η επιτροπή συντονισμού για την συγκέντρωση τουλάχιστον 1.000.000 υπογραφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλος της Επιτροπής η προσπάθεια εστιάζεται στο να λάβει η πρωτοβουλία αυτή ευρωπαϊκό χαρακτήρα και να μην είναι «στενά» ελληνική ή εκπορευόμενη μόνο από τους σοσιαλιστές.
Ταυτόχρονα το ίδιο μέλος εκτιμούσε ότι και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε αυτήν την πρωτοβουλία, κινούμενα με τον ίδιο τρόπο στην ευρωπαϊκή «οικογένεια» κομμάτων στην οποία ανήκουν.
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου είχε ξεχωριστή συνεργασία με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και τον υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Πανάρετο.
Τα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τον σχεδιασμό των αλλαγών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και εξέφρασαν στον κ. Παπανδρέου την ετοιμότητα του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει ανά πάσα στιγμή με τον νέο νόμο-πλαίσιο για τις αλλαγές στην Παιδεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κυπριακό: Τον διορισμό ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ προαναγγέλλει η φον ντερ Λάιεν κάνοντας λόγο για νέα δυναμική
- Ιράν: Σειρήνες ήχησαν στο Μπαχρέιν
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με drones
- Κύπρος: Το προσχέδιο Ολγκίν για λύση του Κυπριακού αποκαλύπτει η Independent
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442