
Μείωση του κόστους μισθοδοσίας στις εισηγμένες ΔΕΚΟ ζητεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Μείωση του κόστους μισθοδοσίας, «όπου δεν συνάδει με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη συνεπή συμπεριφορά του Δημοσίου ως μετόχου», ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, με επιστολές που απηύθυνε στις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ.
Μείωση του κόστους μισθοδοσίας, «όπου δεν συνάδει με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη συνεπή συμπεριφορά του Δημοσίου ως μετόχου», ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, με επιστολές που απηύθυνε στις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ.
Στις εν λόγω επιστολές υπογραμμίζονται οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση για τον «ορθολογικό περιορισμό της σπατάλης», αλλά και για την εναρμόνιση των μισθών στις ΔΕΚΟ με αυτούς της υπόλοιπης οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία και «την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι» στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.
Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε και από δημόσιες επιχειρήσεις στις οποίες είχαν ήδη εφαρμοσθεί μισθολογικές περικοπές με τον Ν.3833/15-3-2010 να προβούν αντίστοιχα σε πρωτοβουλίες που θα εξορθολογίζουν περαιτέρω τη χρήση πόρων, λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας, συνεκτιμώντας ωστόσο τη μείωση των αποδοχών που είχε ήδη εφαρμοστεί.
Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι θα ασκήσει τα δικαιώματα του μετόχου του Ελληνικού Δημοσίου στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των εταιρειών που εξαιρέθηκαν από τον πρόσφατο νόμο 3899/2010 περί ΔΕΚΟ, προκειμένου οποιαδήποτε πρόταση για μισθούς να συμβαδίζει με τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συναλλαγή Σεβαστίδη και Φλωρίδη μπροστά στα μάτια μας – Θέλει να τρομοκρατήσει συγγενείς και συνηγόρους στη δίκη των Τεμπών
- Εθνική Ελλάδας: Η 11άδα για το φιλικό με την Ουγγαρία
- LIVE: Ελλάδα – Γερμανία
- Κακοκαιρία Erminio: Σφοδρή χαλαζόπτωση στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ισχυροί άνεμοι και βροχές
- Βουλή: «Τεχνητή ένταση» καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση – «Ο πρωθυπουργός δεν ξεφύγει από τα ερωτήματα», απαντά ο Μάντζος
- Πλούτος ή επιβίωση; Η σοκαριστική αιτία που η Gen Z στην Κίνα λατρεύει την Κρις Τζένερ ως θεότητα

