Σάμπα και δάκρυα συγκίνησης στη βραζιλιάνικη φιέστα αποχαιρετισμού του προέδρου «Λούλα»
Στο περίφημο Sambodromo, όπου παραδοσιακά στήνεται το βραζιλιάνικο καρναβάλι, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πολίτες του Ρίο για να αποχαιρετήσουν τον πρόεδρο Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα. Ο δημοφιλής πρόεδρος παραδίδει τα ηνία της εξουσίας στην Ντίλμα Ρουσέφ σε λίγες ημέρες...
Στο περίφημο Sambodromo, όπου παραδοσιακά στήνεται το βραζιλιάνικο καρναβάλι, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πολίτες του Ρίο για να αποχαιρετήσουν τον πρόεδρο Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα.
Η φιέστα διοργανώθηκε από τον κυβερνήτη του Ρίο Σέρζιο Καβράλ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Λούλα «τον καλύτερο φίλο που είχε ποτέ η πόλη».
Απαντώντας, ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι στο παρελθόν οι τοπικές Αρχές «έκαναν διαπραγματεύσεις με τους κακοποιούς. Τώρα πλέον τηρούν μια συμφωνία με τους εργαζόμενους και τους πολίτες».
Η αναφορά του Λούλα έγινε ασφαλώς σε σχέση με τις πρόσφατες επιχειρήσεις της αστυνομίας στις φαβέλες της πόλης.
Θέλουμε να δώσουμε στο Ρίο τη φήμη που του αξίζει. Γνωρίζουμε ότι έχασε πολλά από τότε που η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Μπραζίλια, κερδίζοντας μια θέση στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, και στις ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου.»
Ο επί 8 χρόνια πρόεδρος της Βραζιλίας παραδίδει την εξουσία στο «πνευματικό του τέκνο» Ντίλμα Ρουσέφ, την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της χώρας.
Η δημοτικότητά του ξεπερνά το 80% και ο ίδιος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
- Αλεξάνδρου κι Ελληνίδου στη Μύκονο – Θα παντρευτούν στο νησί των ανέμων;
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




























![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442