Σε τροχιά σύγκρουσης με τον ΟΗΕ ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού
Με τα Ηνωμένα Έθνη συγκρούεται ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκμπό, ο οποίος αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα του και εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο. Ο Γκμπαγκμπό κάλεσε τους άνδρες του ΟΗΕ να εγκαταλείψουν τη χώρα, για να λάβει την άμεση απάντηση του ΓΓ του Οργανισμού: «Συνεχίζουμε κανονικά την αποστολή μας στη χώρα».
Με τα Ηνωμένα Έθνη συγκρούεται ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκμπό, ο οποίος αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα του και εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο.
Ο Γκμπαγκμπό κάλεσε τους άνδρες του ΟΗΕ να εγκαταλείψουν τη χώρα, κατηγορώντας τους ότι συντάσσονται με τους αντάρτες, αλλά και τον ανθυποψήφιό του, Αλασάν Ουαταρά, ο οποίος επικράτησε στις προεδρικές εκλογές.
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ξεκαθάρισε ότι ο Οργανισμος δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την αφρικανική χώρα:
«Θα συνεχίσουμε την αποστολή μας, όπως επίσης θα συνεχίσουμε την καταγραφή περιστατικών καταπάτησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποκίνησης σε βία και μίσος, όπως και τις επιθέσεις κατά των δυνάμεων του Οργανισμού.»
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.