Μείωση 50% της φαρμακευτικής δαπάνης του ΟΑΕΕ από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Στα 12 με 13 εκατ. ευρώ, από 25 εκατ. ευρώ, έχει μειωθεί το συνολικό μηνιαίο κόστος στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, κατά τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού.
Στα 12 με 13 εκατ. ευρώ, από 25 εκατ. ευρώ, έχει μειωθεί το συνολικό μηνιαίο κόστος στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, κατά τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού.
Ο αριθμός των συνταγών έχει υποχωρήσει από τις 300.000 μηνιαίως στις 200.000, ενώ το κόστος της μέσης συνταγής έχει υποχωρήσει από τα 80 στα 48 ευρώ.
«Το συμπέρασμα που προκύπτει από την πορεία της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι στιγμής, είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δραστική τομή στην περιστολή των φαρμακευτικών δαπανών», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεράσιμος Βουδούρης.
«Έτσι, συμπεραίνει κανείς ότι πράγματι υπήρχε αλόγιστη σπατάλη και παράνομη υπερσυνταγογράφηση», τόνισε.
«Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο δεν υφίσταται πλέον, γιατί το νέο σύστημα δεν το επιτρέπει. Και συνάμα και οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί, που συμμετέχουν στη νέα εφαρμογή, έχουν προσαρμοστεί. Κατά συνέπεια όποιοι επιχειρήσουν κάτι διαφορετικό θα απομονωθούν. Φυσικά, υπάρχουν προβλήματα και αυτά τα αντιμετωπίζουμε στην πράξη και καθημερινά οικοδομούμε γνώση, ώστε τον επόμενο καιρό να υπάρχει μια βάση δεδομένων, προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις και να αναπτυχθούν δράσεις ελέγχου» σημείωσε και προσέθεσε:
«Και επιπλέον επιταχύνουμε τις διαδικασίες προκειμένου οι νέες τεχνολογίες να εκσυγχρονίσουν τον ΟΑΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική αναγραφή των εργαστηριακών εξετάσεων, που εκτιμώ ότι θα παρέχει εξίσου σημαντικό όφελος στο Ταμείο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κλιματική αλλαγή: Η ζέστη και ο καπνός από τις πυρκαγιές αποτελούν τη νέα επικίνδυνη πραγματικότητα
- Ιράν: 38 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες από τις 22 Ιουνίου – Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία
- Ανεξάρτητος βουλευτής και ο Διονύσης Καλαματιανός
- Βριλήσσια: Σκύλος επιτέθηκε σε 66χρονο τον τραυμάτισε και σκότωσε το σκυλάκι του – Χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια
- Συμπληρώματα διατροφής σκύλου: Πότε είναι απαραίτητα για την υγεία του
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
- Κιμ Καρντάσιαν: Πέθανε η γιαγιά της – Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442