Οι δικηγόροι συμμετέχουν στη γενική απεργία της Τετάρτης
Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε ομόφωνα 24ωρη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, συντονίζοντας τον αγώνα των Δικηγορικών Συλλόγων, με των άλλων εργαζομένων της χώρας.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε ομόφωνα 24ωρη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, συντονίζοντας τον αγώνα των Δικηγορικών Συλλόγων, «ενάντια στην επιχειρούμενη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος με το πρόσχημα της δήθεν απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων» με των άλλων εργαζομένων της χώρας «ενάντια στην καταπάτηση θεμελιωδών οικονομικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων».
Παράλληλα, οι δικηγόροι, μαζί με τους μηχανικούς, τους φαρμακοποιούς και τους συμβολαιογράφους αποφάσισαν «από κοινού δράση για την αντιμετώπιση της επίθεσης που έχει εξαπολυθεί εναντίον όλων σχεδόν των κοινωνικών στρωμάτων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι επιστήμονες».
«Η προσπάθεια απαξίωσης, ισοπέδωσης και κατασυκοφάντησης κλάδων και εργαζομένων, που αποπειρώνται να υπερασπισθούν το χώρο τους, τα δικαιώματά τους, την ίδια τους την υπόσταση, δεν μένει αναπάντητη», προστίθεται σε σχετική από κοινού ανακοίνωση των προέδρων των επιστημονικών φορέων.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).