Flaneur
Παράλληλα με τη Θεσσαλονίκη, στο «Flâneur» θα διαβάσετε και μια συλλογή άρθρων-εμπειριών από τα ταξίδια του στις μητροπόλεις του πλανήτη. Το μείγμα είναι εντυπωσιακό: η Θεσσαλονίκη και το Βερολίνο, η Εγνατία οδός και η ρωμαϊκή Via Condotti, οι ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ και οι αιθαλομίχλες που σαν μολυσματικά ροδοπέταλα ραίνουν το Κορδελιό τις νύχτες. Το «Flâneur» είναι ένα βιβλίο-σύντμηση χιλιομέτρων, εικόνων, ήχων, ιδεών και ηρώων, που φιλοτεχνούν το κοσμοπολίτικο πορτρέτο μιας περιπλάνησης ενός αιώνιου ταξιδιώτη.
Το βιβλίο υποστηρίζεται από μια σειρά ασπρόμαυρων εξαιρετικών flâneur φωτογραφιών του Πέτρου Νικόλτσου, που αποτυπώνουν ιδανικά πυρετώδη και παροξυσμικά τον ίλιγγο της vita moderna.
Παρουσίαση των συντελεστών
Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου. Είναι διευθυντής του πανελλήνιας κυκλοφορίας μηνιαίου περιοδικού SOUL και ανταποκριτής Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα Athens Voice, το μεγαλύτερο ελληνικό free press. Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1964. Σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη κι Επικοινωνία στο Λονδίνο. Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών ΚΛΙΚ και MEN, διευθυντής του περιοδικού «Επιλογές» της «Μακεδονίας της Κυριακής», καθώς και του μηνιαίου πανελλαδικής κυκλοφορίας περιοδικού COOL. Διηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό Republic 100,3, ενώ υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός στον 88μισό, στον ΑΝΤ1 97,5 και στον Παλμό 96,5. Ήταν μέλος της τηλεοπτικής ομάδας της εκπομπής ΑΜΑΝ (Mega) και συμπαρουσιαστής της εκπομπής «Κακές λέξεις από μι όπως Media» (ΕΤ3).
Ο Πέτρος Νικόλτσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Σπούδασε φωτογραφία με τον John Brooks στο Oceanside της Καλιφόρνια και στα workshops του Νίκου Οικονομόπουλου στην Αθήνα. Έχει δουλέψει ως βοηθός του Jim Goldberg του πρακτορείου Magnum. Το 2004 έγινε δεκτός στην Ακαδημία Τεχνών του Ντίσελντορφ. Κατόπιν παρότρυνσης του καθηγητή Thomas Ruff εγκατέλειψε τη Γερμανία και επέστρεψε στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας στον Φωτογραφικό Κύκλο στην Αθήνα, στην ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης, στο εργαστήριο του Γιώργου Κατσάγγελου και στο πολιτιστικό ΙΕΚ Θεσσαλονίκης. Το 2007 δημοσιεύτηκε το βιβλίο Λος Άντζελες από τις εκδόσεις Μελάνι, με φωτογραφίες του και κείμενα της Σώτης Τριανταφύλλου.
| Πέτρος Νικόλτσος | |
| Ιανός | |
| Στέφανος Τσιτσόπουλος |
- Ηράκλειο: Γάτα κατάπιε 11 λαστιχάκια για τα μαλλιά – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- Ακίνητα: Πώς αλλάζει ο χάρτης το 2026 – Ακριβά ακίνητα, χαμηλή διαθεσιμότητα και επενδύσεις υψηλού ρίσκου
- Καφέ: Οι Έλληνες που στέλνουν τον freddo στο εξωτερικό
- Αθήνα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην πλατεία Αμερικής – Επί ποδός η πυροσβεστική
- Οι επιχειρηματικές κινήσεις του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εκτός γηπέδων
- Μίμης Δομάζος: Η συγκινητική ανάρτηση από τις κόρες του για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του

