Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, παρά την προειδοποίηση της S&P για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσίου μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Στις 870 μονάδες το spread στα ομόλογα.
Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, παρά την προειδοποίηση της S&P για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσίου μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Η Standard & Poor’s προειδοποίησε αργά την Πέμπτη ότι πιθανόν να υποβαθμίσει την αξιολόγηση
της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, που είναι «BB+», αν αποδειχθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθεροποίησης θα είναι εις βάρος των ιδιωτών ομολογιούχων.
Στις 14:05 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 0,71% στις 1.484,54 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 35,7 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε ανέλθει μέχρι τις 1.492 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 0,67%, της μεσαίας σημείωνε κέρδη 0,95% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 1,29%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν υψηλότερα κατά 0,40%.
Από τους τίτλους που διακινούνται στην αγορά, 99 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 61 πτωτικά και 39 ήταν στάσιμες.
Στην αγορά ομολόγων, το spread με τους γερμανικούς τίτλους κινείται πτωτικά, στις 871 μονάδες βάσης (-11 μονάδες σε σχέση με το άνοιγμα). Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου είναι στο 11,57% (-0,05%).
Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν μεικτές τάσεις, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,07% στις 5.763,71 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 σημείωνε άνοδο 0,47% στις 3.764,79 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,05% στις 6.953,89 μονάδες.
Νωρίτερα, μεικτές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.178,30 μονάδες με κέρδη 0,10%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
- Κίνα: Τουλάχιστον 10 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους
- Λόρεν Μπένετ: Πέθανε η τραγουδίστρια που συμμετείχε στο Party Rock Anthem των LMFAO
- ΠΑΣΟΚ: Ο εκτός γραμμής Σγουρός, οι δύο εικόνες του κόμματος και το σχέδιο «Αττική»
- Ζλάταν για Κριστιάνο Ρονάλντο: «Όμηρος του εγώ του η Πορτογαλία»
- Λύκοι υιοθέτησαν κουτάβι στη Μακεδονία – Βίντεο με τις στιγμές που του προσφέρουν τροφή και νερό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442