
Σε αγωνιστική ετοιμότητα η ΟΤΟΕ για τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη είχαν το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών, το προεδρείο της ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος των εργαζομένων στην ΑΤΕ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ θα συνεδριάσει την Πέμπτη, προκειμένου να αξιολογήσει συνολικά τις θέσεις του υπουργού, να σταθμίσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις.
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη είχαν το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών, το προεδρείο της ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος των εργαζομένων στην ΑΤΕ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, στη συνάντηση τέθηκαν οι κοινές θέσεις Ομοσπονδίας και Συλλόγου, για τη συνέχιση του ρόλου της Αγροτικής στο πλαίσιο ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Επίσης, ανέφεραν ότι στην περίπτωση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων και συρρίκνωσης των εργασιών της τράπεζας, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι πριν ληφθούν οι αποφάσεις για την τράπεζα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, ο υπουργός δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τον διοικητή της ΑΤΕ, Θεόδωρο Πανταλάκη, και θα συστήσει την άμεση έναρξη διαλόγου με τον σύλλογο των εργαζομένων, με στόχο την αναζήτηση λύσεων. Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων επισημαίνεται ότι αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της, προκειμένου να αξιολογήσει συνολικά τις θέσεις του υπουργού, να σταθμίσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις.
* Μιλώντας σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η τρόικα ζήτησε τον εξορθολογισμό της Αγροτικής Τράπεζας, γιατί δεν μπορεί να αντέξει στον ανταγωνισμό, όμως η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να αποχωρήσει η ΑΤΕ από όλες τις συμμετοχές της και να συγκροτηθεί ένας τραπεζικός πόλος, με το ένα μέρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο διαχωρίζεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πυλώνας της ευρωπαϊκής ασφάλειας να γίνει η πολιτική προστασία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής
- Με τον Στεφάνου του ΑΚΕΛ συναντήθηκε ο Μητσοτάκης – Συζήτησαν για Κυπριακό και Μέση Ανατολή
- Ανδρουλάκης για 21η Απριλίου: Χρειάζεται νέος αέρας Δημοκρατίας, με μια προοδευτική πολιτική αλλαγή
- Σκάνδαλο με escort στο Μιλάνο: VIP πελάτες, ποδοσφαιριστές και σκιές γύρω από τη νυχτερινή ελίτ
- Μενίδι: Συγκλονίζουν οι γονείς του Μάριου που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα – Τι κατέθεσαν στη δίκη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Έρχεται το Σάββατο με καλεσμένο τον Λάκη Λαζόπουλο



