
Αμερικανική επιχείρηση-σκούπα σε δικτυακούς τόπους ανταλλαγής αρχείων
Περισσότεροι από 70 δικτυακοί τόποι που μεσολαβούσαν στην ανταλλαγή πειρατικών αρχείων ή πουλούσαν προϊόντα «μαϊμού» έκλεισαν έπειτα από επιχείρηση του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.
Περισσότεροι από 70 δικτυακοί τόποι που μεσολαβούσαν στην ανταλλαγή πειρατικών αρχείων ή πουλούσαν προϊόντα «μαϊμού» έκλεισαν έπειτα από επιχείρηση της αμερικανικής κυβέρνησης.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες, δηλώνοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μετανάστευσης και τελωνείων, η οποία υπάγεται στο υπουργείο, περιορίστηκε να αναφέρει ότι «εκτέλεσε δικαστικά εντάλματα κατάσχεσης εναντίον ενός αριθμού ονομάτων χώρου».
Ωστόσο μια λίστα των δικτυακών τόπων που φέρονται να έκλεισαν δημοσιεύτηκε λίγο αργότερα στο Torrent Freak, μια υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων μέσω του πρωτοκόλλου BitTorrent.
Από το Σάββατο, οι εν λόγω δικτυακοί τόποι έχουν πάψει να λειτουργούν. Το μόνο που βλέπουν οι επισκέπτες είναι ένα μήνυμα που αναφέρει ότι έχει γίνει «κατάσχεση» από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και υπενθυμίζει ότι η παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ομοσπονδιακό αδίκημα.
Η λίστα, αναφέρει το AFP, περιλαμβάνει τους δικτυακούς τόπους burberryoutletshop.com, cheapscarfshop.com, dvdcollectionsale.com, handbagcom.com, mydreamwatches.com, rapgodfathers.com, sunglasses-mall.com, torrent-finder.com και usaoutlets.net.
Η τελευταία επιχείρηση-σκούπα έρχεται πέντε μήνες μετά από μια ανάλογη επιχείρηση εναντίον δικτυακών τόπων που προσέφεραν πειρατικές ταινίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φλόγιστρα, καπνοί, μαχαίρια – Ο έλληνας σεφ που κοιτάει στα μάτια τον Salt Bae
- Τι απαντά η Fraport για το λουκέτο της Ryanair στο «Μακεδονία»
- Κόντρα στην πολιτική της η Ευρωπαϊκή Ένωση αύξησε τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου
- Ρεάλ Μαδρίτης: Στα «μαλακά» Τσουαμενί και Βαλβέρδε μετά το σοβαρό επεισόδιο που είχαν (pic)
- Πρώην πρίγκιπας Άντριου: Aθώος δήλωσε ο κουκουλοφόρος που κατηγορείται ότι τον απείλησε
- Δύο συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων – Κατασχέθηκαν συνολικά 43 σκληροί δίσκοι


