
Απώλειες 1,76% στο Χρηματιστήριο παρά την παράταση αποπληρωμής του δανείου
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το ελληνικό Χρηματιστήριο την Δευτέρα παρά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα και την«διάσωση» της Ιρλανδίας. Οι πωλητές «άνοιξαν πυρ» προς το τέλος της συνεδρίασης, εξανεμίζοντας τα αρχικά κέρδη. Αποτέλεσμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών να υποχωρήσει στις 1.411,39 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,76%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη έως και 2,66% τα οποία απώλεσε στη συνέχεια.
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το ελληνικό Χρηματιστήριο την Δευτέρα παρά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, καθώς το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας δεν φαίνεται αρκετό για να εξαλείψει τις ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Οι πωλητές «άνοιξαν πυρ» προς το τέλος της συνεδρίασης, εξανεμίζοντας τα αρχικά κέρδη. Αποτέλεσμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών να υποχωρήσει στις 1.411,39 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,76%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη έως και 2,66%, τα οποία απώλεσε στη συνέχεια. Σε αυτό συνέβαλλαν και το αρνητικό γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς και το ότι επανήλθαν οι πιέσεις στις αγορές ομολόγων.
Πιέσεις ασκήθηκαν στις τραπεζικές μετοχές με τον αντίστοιχο δείκτη να καταγράφει απώλειες 2,44%. Η Εθνική έχασε 2,49%, η EFG Eurobank 3,77% και η Alpha Bank 2,02%.
«Διατηρήθηκε το κλίμα ανασφάλειας, καθώς οι επενδυτές θέλουν πιο χειροπιαστές ενδείξεις για διευθέτηση του ελληνικού χρέους χωρίς σημαντικές επιπτώσεις για τη χώρα», δήλωσε ο Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή στο Reuters.
Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 94,728 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,88%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,40% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,13%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με κέρδη έκλεισαν οι μετοχές της MIG (+1,67%), της Atebank (+1,52%) και της Marfin Popular Bank (+0,83%).
Αντιθέτως, τι μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-4,31%), της Κύπρου (-4,21%), της Eurobank (-3,77%), της Βιοχάλκο (-3,45%) της ΔΕΗ (-3,42%), ενώ η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε σε ποσοστό 2,49%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χημικών +1,77% και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών +0,77%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας -4,03% και των Μέσων Ενημέρωσης -4,71%.
57 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 107 πτωτικά και 59 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Δρομέας +15,15%, Εδραση +12,50%, ΒΙΣ(κο) +9,20% και Λανακάμ(κο) +9,09%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Olympic Catering -19,77%, Compucon -11,11%, Unibios -10,00% και Ξυλεμπορία(κο) -9,68%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- To Ντουμπάι κλείνει και Οκόμπο!
- Ryanair: Ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι κλείνει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη – Το «παράθυρο» που αφήνει
- Ιταλία: Παγώνια προκαλούν εμφύλιο σε χωριό – «Δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε από τις κραυγές»
- Άνδρος: Το χρονικό της βύθισης του «CORSAGE C» – Ο πλοίαρχος αποκοιμήθηκε στο πηδάλιο – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος
- ΠΑΕ Ολυμπιακός για Σταύρο Τσώχο: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του»
- Συνεργασία του δήμου Αλεξανδρούπολης με πόλεις της Γερμανίας
- Δυναμική παρέμβαση φοιτητών στο Μέγαρο Μαξίμου – «Τα σχέδια για αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν θα περάσουν»
- Κρήτη: «Φύγε, θα γίνει το κακό» – Οι εκκλήσεις της οικογένειας στον 20χρονο μετά το θανατηφόρο τροχαίο το 2023
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442