Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν άνεμος από τη Λαμία κόντρα στον Πανελλήνιο
Ο Ολυμπιακός έμεινε μετεξεταστέος στο ματς με την Ρεάλ στην Μαδρίτη, όμως στην Λαμία τα μάτια των παικτών του Ντούσαν Ιβκοβιτς έβγαζαν σπίθες… Οι ερυθρόλευκοι –όπως ήταν αναμενόμενο- είχαν ένα ήσυχο απόγευμα στο Χαλκιοπούλειο και κέρδισαν τον -για ακόμα μία φορά φέτος- άφαντο Πανελλήνιο με 92-65.
Ο Ολυμπιακός έμεινε μετεξεταστέος στο ματς με την Ρεάλ στην Μαδρίτη, όμως στην Λαμία τα μάτια των παικτών του Ντούσαν Ιβκοβιτς έβγαζαν σπίθες… Οι ερυθρόλευκοι –όπως ήταν αναμενόμενο- είχαν ένα ήσυχο απόγευμα στο Χαλκιοπούλειο και κέρδισαν τον -για ακόμα μία φορά φέτος- άφαντο Πανελλήνιο με 92-65.
Δεν έσπασε το ρεκόρ του με Μαρούσι
Πριν από το παιχνίδι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είχε τονίσει πως η ομάδα του θα κυνηγήσει τη νίκη. Πράγματι στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Ολυμπιονίκες ήταν ανταγωνιστικοί χάρη κυρίως στην επιθετική τους συνέπεια (6-8, 6’). Όταν όμως η άμυνα του Ολυμπιακού έσφιξε σαν… μέγγενη, τότε τα βρήκαν μπαστούνια!
Οι ερυθρόλευκοι… αγρίεψαν και παραδίδοντας σεμινάρια επίθεσης και άμυνας πέτυχαν 32 πόντους σε ένα δεκάλεπτο, αγγίζοντας το προηγούμενο ρεκόρ τους με το Μαρούσι (38). Με παθητικό τη νορμάλ επίδοση των 17 πόντων έκτισαν μία διαφορά ασφαλείας, ενώ ο Nτούντα είχε την ευκαιρία να ξεκινήσει νωρίς-νωρίς το rotation.
Δεν τον άφησε να εκτοξευτεί
Συνήθως όταν ο Ολυμπιακός βρίσκεται με μία σημαντική διαφορά μπροστά και απέναντι σε έναν κατώτερο αντίπαλο φροντίζει να του δίνει τη χαριστική βολή πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Αυτή τη φορά όμως δεν τήρησε την… παράδοση, ο Πανελλήνιος πήρε λίγο θάρρος και το 24-24 ήταν το σκορ του δεκάλεπτου (56-41).
Στο ρελαντί…
Οι γηπεδούχοι παρόλα αυτά δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο στο σκορ από το -13 (43-56). Αντίθετα ο Ολυμπιακός με πλουραλισμό στην επίθεση κέρδισε ακόμα μία μάχη (19-12, 75-53) και ουσιαστικά τον πόλεμο, αφήνοντας ένα γεμάτο δεκάλεπτο για πειραματισμούς και συντήρηση δυνάμεων.
Ο «Σοφός» άδραξε τη δική του ευκαιρία και κράτησε για πολλή ώρα στο παρκέ τον…εκκολαπτόμενο Κώστα Παπανικολάου, ενώ πέρασε προς το τέλος και τον Δημήτρη Κατσίβελη. Ο Ολυμπιακός δεν απώλεσε κάτι από την ισχύ του και δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα ούτε στην τελευταία περίοδο, με τη διαφορά να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη…
Τα δεκάλεπτα: 17-32, 41-56, 53-75, 65-92
Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Δεσλής
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 4, Παπαμακάριος 8 (2), Μπέιλι 12 (1), Καλαϊτζής 9 (1), Κράμπενχοφτ 2, Καραθανάσης 2, Σκλάβος 5, Ούντριχ 10, Μπράουν 2, Οστοϊτς 9, Κομποδιέτας, Τσακαλέρης 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 10, Γκόρντον 2, Σπανούλης 12 (1τρ., 9ασ.), Μπουρούσης 10, Κέσελι 3, Μαυροκεφαλίδης 18, Χαλπερίν 2, Νίλσεν 9, Παπανικολάου 15 (2), Τεόντοσιτς 9, Κατσίβελης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνθήματα κατά των Μουσουλμάνων στο Ισπανία – Αίγυπτος, αποχώρησε σοκαρισμένος ο Γιαμάλ
- Stoiximan GBL: Αναβλήθηκε το Περιστέρι – Άρης
- «Καμπάνα» 5 εκατομμυρίων ευρώ στη Χάποελ Τελ Αβίβ από τη Euroleague
- Το «my way» του Γιοβάνοβιτς θα εξαρτηθεί από τα «εξάρια»
- «Θέλει να πάρει τον Σορτς από τον Παναθηναϊκό η Μακάμπι»
- Το «καλώς τον» του Τριάντη και η σιγουριά των Τζολάκη, Ρέτσου, Τζόλη
- Οι πιθανοί προορισμοί του Αντετοκούνμπο και η ημερομηνία-κλειδί για τους Μπακς
- «Εθνικό σοκ» και «ντροπή»: Η αποτυχία της Εθνικής Ιταλίας όπως αποτυπώθηκε στα ΜΜΕ της χώρας (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/vitaly-gariev-ngN4CTsIBjE-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442