
Δεν είναι ανταγωνιστικοί οι αγωγοί φυσικού αερίου «Ναμπούκο» και «South Stream» εκτιμά ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας κ.Τανέρ Γιλντίζ.
Σε περιθώριο συνεδρίου για την ενεργειακή πολιτική που πραγματοποιήθηκε στην ΄Αγκυρα ο κ. Γιλντίζ εξήγησε ότι τα δύο έργα των αγωγών Ναμπούκο» και «South Stream» αποτελούν μέρος της συνολικής λύσης για τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τα στοιχεία ερευνών για την αύξηση της ζήτησης ενέργειας , μέχρι την περίοδο 2030-2035, προκύπτει ότι τα δύο έργα θα είναι αναγκαία, για να καλυφθούν οι ανάγκες”. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μπορεί να παρουσιάζονται ως ανταγωνιστικά βραχυπρόθεσμα αλλά σε βάθος χρόνου δεν είναι .
Σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό «Κουγιού» σημείωσε ότι το έργο συνεχίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα και ευελπιστεί να το εγκρίνει το Κρεμλίνο μέσα στις επόμενες 10 μέρες.
Τέλος, υπενθύμισε ότι αναμένεται η επίσκεψη του Ρώσου ομόλογου του το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Η έπαυλη του Scarface πωλείται για το ποσό ρεκόρ των 237 εκατ. δολαρίων
- Έγραψε ιστορία το Μεσολόγγι στις Η.Π.Α-Τι αποφάσισε το Κογκρέσο
- Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Προσαύξηση της σύνταξης ανά πενταετία
- ΝΒΑ: Νίκησαν και έκαναν το 2-1 Χοκς και Τίμπεργουλβς – Μείωσαν οι Ράπτορς (vids)
- Τετραμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Μάλτας στην Αγία Νάπα – Στο επίκεντρο η αποτροπή νέας μεταναστευτικής κρίσης
- Κρήτη: Αυτοκτόνησε 30χρονη νοσηλεύτρια του ΠΑΓΝΗ – «Θα την θυμόμαστε για το ήθος και τη ζεστασιά της»


