
Δεν είναι ανταγωνιστικοί οι αγωγοί φυσικού αερίου «Ναμπούκο» και «South Stream» εκτιμά ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας κ.Τανέρ Γιλντίζ.
Σε περιθώριο συνεδρίου για την ενεργειακή πολιτική που πραγματοποιήθηκε στην ΄Αγκυρα ο κ. Γιλντίζ εξήγησε ότι τα δύο έργα των αγωγών Ναμπούκο» και «South Stream» αποτελούν μέρος της συνολικής λύσης για τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τα στοιχεία ερευνών για την αύξηση της ζήτησης ενέργειας , μέχρι την περίοδο 2030-2035, προκύπτει ότι τα δύο έργα θα είναι αναγκαία, για να καλυφθούν οι ανάγκες”. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μπορεί να παρουσιάζονται ως ανταγωνιστικά βραχυπρόθεσμα αλλά σε βάθος χρόνου δεν είναι .
Σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό «Κουγιού» σημείωσε ότι το έργο συνεχίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα και ευελπιστεί να το εγκρίνει το Κρεμλίνο μέσα στις επόμενες 10 μέρες.
Τέλος, υπενθύμισε ότι αναμένεται η επίσκεψη του Ρώσου ομόλογου του το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Μήνυμα Πλακιά σε Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη» – Τι είπε για την Καρυστιανού
- Πασχαλινά δώρα στα Ειδικά Σχολεία της πόλης από τον Δήμο Πειραιά
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή η δικογραφία για Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή – Τη Μ. Τρίτη οι υπόλοιποι έντεκα
- Συγκλονίζει ο Εμπαπέ: «Με αποκαλούσαν μαϊμού – Ήθελα να φύγω από την εθνική Γαλλίας»
- Φως στο Τούνελ: Επιστρέφει με τρεις καθηλωτικές υποθέσεις
- Άσκηση ετοιμότητας στο Δήμο Αγίου Νικολάου
- ΣΥΡΙΖΑ: Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, η πολιτική ευθύνη των σκανδάλων ανήκει στον Μητσοτάκη
- Χαλασμένο καζανάκι και προβλήματα στo email – Γήινες αναποδιές ταλαιπώρησαν τους αστροναύτες του Artemis II
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442