
Κερδίζει έδαφος το ηλεκτρονικό εµπόριο με τζίρο ύψους 1,4 δισ. ευρώ
Κερδίζει έδαφος το ηλεκτρονικό εµπόριο στην Ελλάδα, καθώς εκτιμάται ότι οι online καταναλωτές θα ξοδέψουν φέτος 1.500 ευρώ, κατά µέσο όρο, για αγορές µέσω Διαδικτύου, ανεβάζοντας τον τζίρο του ηλεκτρονικού εµπορίου σε 1,4 δισ. ευρώ, έναντι 800 εκατ. ευρώ πέρυσι (+75%).
Κερδίζει έδαφος το ηλεκτρονικό εµπόριο στην Ελλάδα, καθώς εκτιμάται ότι οι online καταναλωτές θα ξοδέψουν φέτος 1.500 ευρώ, κατά µέσο όρο, για αγορές µέσω Διαδικτύου, ανεβάζοντας τον τζίρο του ηλεκτρονικού εµπορίου σε 1,4 δισ. ευρώ, έναντι 800 εκατ. ευρώ πέρυσι (+75%).
Η αγορά χαρακτηρίζεται ως ώριµη, καθώς το 51% των online καταναλωτών αγόρασε ηλεκτρονικά πάνω από πέντε φορές στο πρώτο εξάµηνο του 2010. Το συµπέρασµα περιλαµβάνεται στην ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εµπορίου του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών για το ηλεκτρονικό εµπόριο στην Ελλάδα και δημοσιεύεται στα Νέα.
Σύµφωνα µε την έρευνα, οι κυριότεροι λόγοι χρήσης του ∆ιαδικτύου για τους online καταναλωτές είναι η αποστολή email (96%) και η αναζήτηση ειδήσεων (95%), ενώ ακολουθούν οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών (94%).
Μάλιστα, ένας στους έξι χρησιµοποιεί πολύ το Διαδίκτυο για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χρήσεις των µέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως facebook (42%), ανάρτηση/ανάγνωση blogs (31%), chat/instant messaging (21%), online συζητήσεις/forums (23%).
Οι κυριότερες κατηγορίες όπου οι online καταναλωτές αγοράζουν συχνά µέσω ∆ιαδικτύου, είναι και φέτος: hardware και software (63%), ηλεκτρονικά είδη (50%), εισιτήρια ταξιδιών (42%), κρατήσεις ξενοδοχείων (32%), βιβλία (32%). Αναδεικνύονται όµως και νέες κατηγορίες: τα είδη σπιτιού και οι ηλεκτρικές συσκευές (26%), η ένδυση και η υπόδηση (21%), τα καλλυντικά (10%).
Ο online καταναλωτής χαρακτηρίζεται ώριµος, αφού το 50% διαχειρίζεται online τους λογαριασµούς του, ενώ το 42% αναζητά συχνά πληροφορίες για ηµερήσιες προσφορές (µια πολύ σηµαντική ανερχόµενη τάση), ενώ δεν είναι αµελητέα η συχνή εµπλοκή του µε online δηµοπρασίες (16%) και real-estate (16%).
Ο τυπικός Έλληνας online καταναλωτής είναι «βαρύς» χρήστης του Διαδικτύου, αφού το 37% το χρησιµοποιεί πάνω από 30 ώρες την εβδοµάδα.
Για τους χρήστες του Διαδικτύου που δεν κάνουν online αγορές, οι κύριοι λόγοι είναι: εµπιστοσύνη (85%), συνήθεια (56%) και πιστωτική κάρτα (30%). Παρ’ όλα αυτά, το 12% αναµένεται ότι θα αρχίσει online αγορές τον επόµενο χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)
- Νότια Κορέα: Οι ΗΠΑ εγκρίνουν πώληση και εκσυγχρονισμό στρατιωτικών ελικοπτέρων αξίας 4,2 δισ. δολαρίων
- Το κόστος στέγασης ως αιτία οργής των ψηφοφόρων – Έλλειψη κατοικιών και αποτυχία του ελέγχου των ενοικίων
- Adédèjì: «Παντρεύοντας» την παράδοση με την καινοτομία
- Τουρκία: Βίντεο από τους πυροβολισμούς με τους 6 νεκρούς
- Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματα» πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες από αρχές Ιουλίου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Ιράν: Ο Τραμπ θέτει μόνος του προθεσμίες και μετά τις ακυρώνει – Απάντηση στην «αναστολή επίθεσης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/image-11-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)













































![Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/image-11-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442