Διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας για την πληρωμή των αναπληρωτών ΕΣΠΑ
Το θέμα των αναπληρωτών καθηγητών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Η υφυπουργός έδωσε διαβεβαίωσεις για την πληρωμή των καθηγητών.
Το θέμα των αναπληρωτών καθηγητών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Κατά τη συζήτηση η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου αναγνώρισε ότι έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις στην καταβολή των πληρωμών για τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και τόνισε ότι είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας να λυθούν τα επιμέρους γραφειοκρατικά κωλύματα, ώστε να πληρωθούν άμεσα όλοι.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η υφυπουργός ανακοίνωσε ότι οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ (5.802 συνάδελφοι) θα πληρωθούν όλοι μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2010, εφόσον σταλούν οι μισθολογικές καταστάσεις και υπογραφούν οι συμβάσεις.
Επίσης, είναι έτοιμοι να πληρωθούν οι αναπληρωτές της Μαγνησίας για το μήνα Σεπτέμβριο.
Για τις συμβάσεις εργασίας επέρριψε την ευθύνη σε γραφειοκρατικού τύπου προβλήματα και κακούς χειρισμούς σε ορισμένες Διευθύνσεις.
Οι νέες συμβάσεις θα περιλαμβάνουν οπωσδήποτε τις μεικτές αποδοχές των εκπαιδευτικών. Για το σκοπό αυτό έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος (αρ. πρωτ. 9376/19-11-2010). Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να υπογράφουν συμβάσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τις αποδοχές τους.
Όπως εξάλλου επεσήμανε η κ. Χριστοφιλοπούλου, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, κατά τις οποίες παρατηρούνταν τετράμηνες και πεντάμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ για τη δεύτερη ξένη γλώσσα στις Ε’ και Στ΄τάξεις του δημοτικού, φέτος καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε να αποφευχθεί η όποια καθυστέρηση πληρωμής όλων των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.
Στο αίτημα της ΔΟΕ να μετατραπούν οι συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, σε συμβάσεις μέσω του τακτικού προϋπολογισμού, η υφυπουργός απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί τα χρήματα του ΕΣΠΑ προέρχονται από την ΕΕ και είναι σε άλλο κωδικό.
Η ΔΟΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των συναδέλφων τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442