Όταν «ξύπνησε» ο Παναθηναϊκός η Καβάλα δέχθηκε… 100
Παρά την πρσπάθεια της Καβάλας να αντισταθεί κυρίως στο πρώτο ημίχρονο τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό, που επιβλήθηκε με το... στρογγγυλό 100-72 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5η αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και κράτησε το αήττητο.
Παρά την πρσπάθεια της Καβάλας να αντισταθεί κυρίως στο πρώτο ημίχρονο τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό, που επιβλήθηκε με το… στρογγγυλό 100-72 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5η αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.
Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καβάλα, παρά την καλή πορεία και των δύο ομάδων μέχρι τώρα δεν κατάφερε να προσελκύσει πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των καθισμάτων να είναι άδεια.
Παρόλα αυτά τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να αποζημιώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσους έκαναν τον κόπο να ανηφορίσουν στο ΟΑΚΑ, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Ντέρμπι για ένα ημίχρονο
Οι πράσινοι κυριάρχησαν –όπως ήταν αναμενόμενο- σύντομα πάνω στο παρκέ και με κορυφαίους τους Βουγιούκα, Σάτο προηγήθηκαν με 19-6 (7’). Η Καβάλα δεν απογοητεύτηκε και με επιμέρους σκορ 12-7, μείωσε σε 18-26, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για κάτι κάλο στο ματς.
Πράγματι η δεύτερη περίοδος ήταν ακόμα καλύτερη για τους αργοναύτες, καθώς όχι μόνο ροκάνισαν τη διαφορά, αλλά προσπέρασαν στο σκορ με καλάθι του Παλάσιο για το 38-36. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα σερί 5-0 και το όμορφο καλάθι του Τέπιτς ήταν αυτό που διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου μέρους (47-40).
Την εγκατέλειψαν οι δυνάμεις της
Η Καβάλα συνέχισε να παλεύει το ματς, αλλά ήταν φανερό πως η πλάστιγγα είχε αρχίσει να γέρνει προς το πράσινο. Το τριφύλλι χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, σταδιακά έκτιζε μία σημαντική διαφορά και λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου προπορευόταν στο σκορ με 67-51 (29’).
Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για το τριφύλλι και η νίκη ήταν πλέον δεδομένη. Η διαφορά άγγιξε και ακόμα μεγαλύτερες τιμές (98-68), όμως το σημαντικό τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για την Καβάλα ήταν πως έθεσαν ο ένας στον άλλο ένα δυνατό τεστ, απόλυτα χρήσιμο εν όψει της δύσκολης συνέχειας.
Τα δεκάλεπτα: 26-18, 47-40, 67-53, 100-72.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 15, Μπατίστ 4, Φώτσης 2, Σάτο 14, Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 5, Βουγιούκας 16, Καλάθης 13, Καϊμακόγλου 11.
Καβάλα (Πρίφτης): ΜάκΙντος 15, Παλάσιο 16, Κοστόβ 4, Χαφ, Στεφανίδης 11, Πιεβάλιτσα, Γκέλιος, Σίμονς 3, Γεωργάκης 8, Γιόροβιτς 2, Καραποστόλου 5, Αγγελόπόυλος 8.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
- Ισπανικά ΜΜΕ: «Στόχος της Ρεάλ ο Χουάντσο»
- Ουναΐ: «Είμαι υπερήφανος, κάναμε χαρούμενο τον κόσμο»
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Βραζιλία-Νορβηγία και Μεξικό-Αγγλία διεκδικούν δυο εισιτήρια για τους «8»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442