Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Marussia Virgin στη F1 από το 2011

Η Marussia Virgin στη F1 από το 2011

Η ομάδα Virgin Racing πούλησε "σημαντικό" ποσοστό της στη ρωσική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων Marussia Motors, εξασφαλίζοντας έτσι την επιβίωση και ανάπτυξή της ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος της Formula 1.

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων Marussia Motors αγόρασε μερίδιο της Virgin Racing κι έτσι η ομάδα που ίδρυσε πριν από ένα χρόνο ο Sir Richard Branson εξασφάλισε την επιβίωσή της. Θα είναι γνωστή ως Marussia Virgin από το επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η ανακοίνωση της Virgin δεν ξεκαθάρισε ποιο είναι το ακριβές ποσοστό της ομάδας που αγόρασε η ρωσική εταιρεία, αλλά το χαρακτήρισε «σημαντικό». Η Marussia ήταν ήδη χορηγός της Virgin, αλλά τώρα αποφάσισε να επεκτείνει την εμπλοκή της – με δεδομένη και τη συμφωνία διοργάνωσης του πρώτου GP Ρωσίας στο Sochi το 2014.

Η αγορά μεριδίου της Virgin από την εταιρεία της Μόσχας δεν θα επιφέρει οργανωτικές αλλαγές στην ομάδα, ωστόσο της εξασφαλίζει την υποδομή για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση της απόδοσή της στη Formula 1.

Ο Timo Glock, ο οποίος θα οδηγεί για την ομάδα και το 2011, είπε συγκεκριμένα: «Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα θετικό βήμα, διότι δίνει στην ομάδα οικονομική ασφάλεια και μας ωθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

Ο Sir Richard Branson, ιδιοκτήτης της Virgin, συμπλήρωσε: «Γνωρίζαμε ότι η πρώτη μας χρονιά στη F1 θα ήταν δύσκολη, ειδικά δεδομένου ότι η ομάδα ιδρύθηκε στη μέση της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Η Virgin είναι ενθουσιασμένη για τη συμφωνία με έναν συνεργάτη ο οποίος μοιράζεται το όραμά μας να ανταγωνιστούμε το κατεστημένο και ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας, ώστε η ομάδα να ανελιχθεί στην κατάταξη της Formula 1″.

Ο Nikolay Fomenko, πρόεδρος της Marussia, συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου για τη Marussia Motors. Καθώς κατασκευάζουμε, λανσάρουμε και προωθούμε τα Marussia B1 και Β2 και άλλα concept cars στην Ευρώπη, θα έχουμε και μια ομάδα F1 για να προωθούμε αυτές τις δραστηριότητες και να δείχνουμε στον κόσμο ότι αφίχθη ένας νέος κατασκευαστής από τη Ρωσία με διεθνείς φιλοδοξίες».

auto.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024