Ένταση δημιουργήθηκε το απόγευμα της Τρίτης όταν Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας δημιούργησε επεισόδιο και απειλούσε να αυτοκτονήσει μέσα στο Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων, στην οδό Σολωμού 20, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ιρανός, ο οποίος ήταν ένας από τους πρόσφυγες που απεργούσαν το καλοκαίρι έξω από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και στους οποίους χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, πήγε στο Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων και ζήτησε να του χορηγηθούν έγγραφα με τα οποία θέλει να φύγει για την Ευρώπη, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει δουλειά και δεν μπορεί να ζήσει στην Ελλάδα.

Ο Ιρανός προξένησε φθορές σε γραφεία και απειλούσε να κόψει το λαιμό του με ένα κομμάτι γυαλί, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η περιοχή από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αστυνομικός ειδικός διαπραγματευτής προσπαθούσε να τον πείσει να μην το κάνει.

Ωστόσο, δεν δεχόταν να ακούσει τίποτα, αλλά τελικά μετανάστες και μέλη οργανώσεων τον έπεισαν να μην πραγματοποιήσει την απειλή του. Αργότερα, μετέβησαν στα Προπύλαια, όπου βρίσκονται οι άλλοι απεργοί Ιρανοί που έχουν ράψει τα στόμα τους. Η αστυνομία παρακολουθεί από κοντά.

* Περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας για τα δικαιώματα των μεταναστών στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας