«Σκοτώστε τους Αμερικανούς» λέει ριζοσπάστης ιμάμης στην Υεμένη
Να σκοτώσουν τους Αμερικανούς χωρίς δισταγμό καλεί τους υποστηρικτές του ο ριζοσπάστης ιμάμης από την Υεμένη Ανουάρ αλ-Αουλάκι, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και καταζητείται για ανάμειξη σε συνωμοσίες και επιθέσεις κατά των ΗΠΑ. «Μη διστάζετε να σκοτώνετε Αμερικανούς. Το να πολεμάς το Σατανά δεν χρειάζεται φάτουα. Είναι αυτοί ή εμείς» λέει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
Να σκοτώσουν τους Αμερικανούς χωρίς δισταγμό καλεί τους υποστηρικτές του ο ριζοσπάστης ιμάμης από την Υεμένη Ανουάρ αλ-Αουλάκι, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και καταζητείται για ανάμειξη σε συνωμοσίες και επιθέσεις κατά των ΗΠΑ. «Μη διστάζετε να σκοτώνετε Αμερικανούς. Το να πολεμάς το Σατανά δεν χρειάζεται φάτουα. Είναι αυτοί ή εμείς» λέει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
«Μη διστάζετε να σκοτώνετε Αμερικανούς. Το να πολεμάς το Σατανά δεν χρειάζεται φάτουα [θρησκευτικό διάταγμα]. Είναι αυτοί ή εμείς» λέει ο ιμάμης Αλ-Αουλάκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα 23 λεπτών που μεταδόθηκε τη Δευτέρα σε ριζοσπαστικούς δικτυακούς τόπους.
Το μήνυμα έρχεται τη στιγμή που επικρατεί ανησυχία παγκοσμίως σχετικά με τα δύο παγιδευμένα πακέτα της Αλ Κάιντα, τα οποία εστάλησαν προ ημερών αεροπορικώς από την Υεμένη με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια Βρετανίας και Ντουμπάι.
Ο ριζοσπάστης μουσουλμάνος ιμάμης, ο οποίος έχει γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταζητείται από τις Αρχές της Υεμένης, ενώ βρίσκεται μεταξύ των στόχων της CIA προς εξάλειψη. Φέρεται να έχει καταφύγει σε μία ζώνη όπου κατοικούν φυλές στη νότια Υεμένη.
Αυτή τη στιγμή δικάζεται ερήμην από τη Δικαιοσύνη της Υεμένης, η οποία διέταξε το Σάββατο τη σύλληψή του.
Οι αμερικανικές Αρχές έχουν συνδέσει τον Αλ-Αουλάκι με την επίθεση στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο Φορτ Χουντ του Τέξας πέρυσι, με την απόπειρα Νιγηριανού να ανατινάξει αεροσκάφος εν πτήσει προς το Σικάγο τα Χριστούγεννα του 2009, καθώς και με την απόπειρα βομβιστικής επίθεση στην Ταιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη.
Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι είναι ο Ανουάρ αλ-Αουλάκι είναι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, παρακλάδι του τρομοκρατικού δικτύου με έδρα τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Τα ψιλά γράμματα και οι παγίδες
- Ρωσία: Καλεί ξένους πολίτες και διπλωμάτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις
- Ιράν: Στο Κατάρ η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Τεχεράνης – Πού επικεντρώνονται οι συνομιλίες
- Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εγκαινιάζει τη σειρά διαλέξεων «Evolve Lecture Series» στο UNIC Athens, με πρώτο ομιλητή τον David Sinclair
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ρήξη αχιλλείου ο Γκαρούμπα – Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
- «Νόμιζα πως θα πεθάνω» – To ύποπτo ανεύρυσμα και τα αναφιλητά της Πενέλοπε Κρουζ στις Κάννες
- Τραμπ: Όλοι οι διαμεσολαβητές να υπογράψουν τις Συμφωνίες του Αβραάμ – «Παράθυρο» και για το Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)






































![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442