Οικονομικούς περιορισμούς στην επιδότηση προσλήψεων θέτει ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού, εφεξής θα επιδοτείται το 80% του κατώτατου βασικού µισθού ή ηµεροµισθίου, όπως αυτό ορίζεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Έτσι, οι 10.000 περίπου άνεργοι που θα πάρουν µέρος στο νέο πρόγραµµα απόκτησης εργασιακής εµπειρίας θα πληρωθούν με 591 ευρώ αντί των 740 ευρώ που θα λάμβαναν εάν ο ΟΑΕΔ επιδοτούσε το 100% του κατώτατου βασικού µισθού.

Η υποβολή αιτήσεων για συµµετοχή επιχειρήσεων και εργοδοτών του ιδιωτικού τοµέα στο νέο πρόγραµµα του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού Δυναµικού για την απόκτηση εργασιακής εµπειρίας µέσω της απασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχοµένων στην αγορά εργασίας, άρχισε την προηγούμενη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το εν λόγω πρόγραµµα διαφοροποιείται σε σχέση µε τα προηγούµενα προγράµµατα απόκτησης εργασιακής εµπειρίας στα κάτωθι σηµεία:

-Απευθύνεται µόνο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα.

-Παρέχει στους ωφελούµενους νέους µισθό και ασφάλιση.

– Η χρονική του διάρκεια είναι συγκεκριµένη (6-12 µήνες).

-Δικαίωµα συµµετοχής έχουν µόνο οι νέοι ηλικίας 16-24 ετών.

-Παρέχει ισχυρά κίνητρα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα να µετατρέψουν τη σύµβαση απόκτησης εργασιακής εµπειρίας σε σύµβαση εργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr