Ποινική δίωξη σε 21 αστυνομικούς για προστασία σε καταστήματα με «φρουτάκια»
Είκοσι ένας αστυνομικοί κατηγορούνται ότι παρείχαν «προστασία» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Είκοσι ένας αστυνομικοί κατηγορούνται ότι παρείχαν «προστασία» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας.
Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των 21 αστυνομικών (ανάμεσά τους τουλάχιστον πέντε αξιωματικοί) καθώς και σε δέκα ιδιοκτήτες καταστημάτων με «φρουτάκια».
Ειδικότερα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Άννα Καραμόσχογλου, άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (σε βαθμό κακουργήματος), της παράβασης καθήκοντος, της ηθικής αυτουργίας στις δύο παραπάνω πράξεις, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας.
Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση, κατά την οποία θα διερευνηθεί εάν οι αστυνομικοί έπαιρναν χρηματικά ανταλλάγματα για τις «υπηρεσίες» τους προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με τα παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.
Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην υπηρεσία τους. Η δικογραφία περιλαμβάνει δεκάδες συνομιλίες των εμπλεκόμενων αστυνομικών με τους καταστηματάρχες.
Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί είχαν απλώσει «δίχτυ προστασίας» στους επιχειρηματίες και κατά το διάστημα από τις αρχές του 2007 έως το τέλος του 2009 τούς παρείχαν έγκαιρη πληροφόρηση για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους. Με αυτόν τον τρόπο οι καταστηματάρχες απέφευγαν τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε βάρος τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442