Αλληλοκατηγορίες για «μίζες» από τους συνεταίρους της «Ακρόπολις» ενώπιον της Εξεταστικής για τα ομόλογα
Κατ' αντιπαράσταση θα εξεταστούν το απόγευμα από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, οι πρώην συνέταιροι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» Σ.Πρινιωτάκης και Γ.Αποστολίδης, μετά τις αλληλοκατηγορίες για «μίζες» που αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια των χωριστών καταθέσεών τους.
Κατ’ αντιπαράσταση αναμένεται να εξεταστούν το απόγευμα, από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, οι πρώην συνέταιροι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Γιώργος Αποστολίδης, μετά τις αλληλοκατηγορίες που αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια των χωριστών καταθέσεών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πρινιωτάκης. καταθέτοντας πρώτος το πρωί στην Εξεταστική Επιτροπή, υποστήριξε ότι ο κ. Αποστολίδης τού αποκάλυψε σημεία της διαδρομής από τις «μίζες» που δόθηκαν.
Ειδικότερα, όπως ισχυρίστηκε, ο κ. Αποστολίδης τού ανέφερε ότι ο επικεφαλής ενός ασφαλιστικού ταμείου που αγόρασε το επίμαχο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, πήρε 6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διένειμε σε όσους «έλυναν τα χέρια» ειδικά προς την κατεύθυνση των υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης.
Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολίδης, καταθέτοντας λίγο αργότερα, διέψευσε τα όσα ανέφερε ο κ. Πρινιωτάκης και υποστήριξε ότι, αντίθετα, ο πρώην συνέταιρός του, του είχε αναφέρει ότι θα δώσει «μίζα» σε 4 διοικητές ασφαλιστικών ταμείων για να αγοράσουν τα ομόλογα.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής αποφάσισαν να καλέσουν και τα δύο κεντρικά πρόσωπα σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ